Zonguldak Romanlar Derneği Başkanı Haktan Aydın Gezer yaptığı açıklamada, ‘Suriye sınırında vatani görevini yaparken şehit düşen değerli kardeşimiz vatan evladı Caner Sarmışık teskeresine 40 gün kala şehadete ermiştir” dedi.

Gezer beraberinde Roman vatandaşlar ile birlikte Madenci Anıtında yaptığı açıklamada, “Ortaya atılan bazı iddialar gündeme gelmiştir. 81 ilde Roman vatandaşlarımız sokağa dökülmüştür. İlimizde vaka sayılarının artması nedeniyle biz Zonguldak Romanlar Derneği olarak sadece basın açıklaması yapma kararı aldık” diyerek şunları söyledi:

“Öncelikle bize bu fırsatı veren başkan sayın Valimize, İl Emniyet Müdürümüze Zonguldak Romanlar Derneği olarak teşekkür eder saygı ve şükranlarımızı arz ederiz. Güvenliğimizi sağlayan Emniyet güçlerimize teşekkür ederiz. Şehidimiz sadece bizim Romanların değil TC Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının şehididir. Roman açılımı yaparak biz Romanlara değer veren Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz. Biz Roman topluluğu olarak ne bir ayrı devlet ne toprak nede bayrak istedik. Bizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı ve Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında insanca yaşamak istiyoruz. Askerimiz Caner Sarmaşık intihar mı etti yoksa vuruldu mu, bunun cevabını Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komutanından bir açıklama bekliyoruz.

İlimiz Zonguldak’ta askere gitme hazırlığında olan 400’ün üzerinde Roman vatandaşımız var. Çocuğun eğitim durumu zayıf ya da hiç yok. Aileler çocuklarını askere göndermekte endişelidir. Bu konuyu devlet büyüklerimiz bir an önce çözüp kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi