Evimizin musluklarından akan şehir şebeke suyunu, günlük yaşantımızda kişisel hijyen, ev temizliği ve yemek yapmakta kullanmaktayız. Yalnız barajdan gelen suyun gerekli filitrasyon ve güvenlik aşamalarından geçmesine rağmen, evlerimize kadar gelişinde ne kadar güvenilir olduğu sorgulanır.

Sadece şehrimizde değil, dünya genelinde şehir içi su şebeke tesisatlarının gerek eskimesi, gerekse dış etkenler nedeniyle içme suyunun toprak, kurşun ve başka zararlı maddelerle insan sağlığı için uzun vadede de olsa sorun yaratmakta.

Evlerde kullanılan arıtıcıların filtrelerinin de düzenli olarak yetkili servisler tarafından yılda en az iki kez bakımdan geçirilmesi uyarısında bulunulurken, filtrelerde biriken tortuların fotoğrafları ise söze gerek bırakmadan gözler önüne serdi.

Mutfak bataryalarında standart olarak konulan süzgeçlerin sadece su şebekesinden gelen kum, taş vb. materyallerin küçük bir kısmını engellediği vurgulanırken, kaliteli bir su arıtıcısında mineral destekleyici bölüm ile birlikte en az 5 filtrenin olması gerektiğine işaret edildi.

Evimizdeki veya iş yerimizdeki musluklarımızdan akan şebeke suyunun yabancı maddeler içerdiği bilinirken, bunun arıtılmadan kullanılmasının sağlık için olumsuz etkileri de ortada.

Kaliteli bir arıtıcının filitrasyon işlemi sırasında su içerisinde çözülmüş halde bulunan zararlı maddeleri temizlemesinin yanında, su içinde bulunması gereken faydalı mineralleri de hem koruduğu, hem de takviye yapması gerektiğine işaret edildi.

Haber fotoğraflarında bakım yapılan bir arıtıcının temiz ve değişen kirli filtrelerinin görüntüsü bugün çekilmiş olup, insan sağlığı için ne kadar dikkat etmemizi gerektiğini de gözler önüne sermekte.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi