Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, en düşük emekli maaşının asgari ücrete endekslenmesini, asgari ücret seviyesinde maaş almasını istediklerini söyledi.

Zonguldak’ta 160 bin, Türkiye’de 13,5 milyon emekli olduğunu belirten Sarıoğlu; “Biz sağduyulu hareket ediyoruz cumhurbaşkanımızdan, ilgili bakandan, yöre milletvekillerimizden haber bekliyoruz. Artık emeklinin tahammülü kalmadı. Emekli olarak çok zor durumdayız” dedi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

EMEKLİ İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE OLMALI

“Tüm İşçi Emeklileri olarak genel başkanım ve Türkiye’deki bütün şube başkanlarım ve Zonguldak milletvekillerimizle beraber bir taslak hazırlandı meclis komisyonuna verildi. Meclisten ve milletvekillerimizden aldığımız bilgilere göre Türkiye çapında kamuoyu oluştu. Biz fazla bir şey istemiyoruz en düşük emekli maaşının asgari ücrete endekslenmesini, asgari ücret seviyesinde maaş almasını istiyoruz. Onun üzerine herkes ödediği pirim gün sayısına göre yasamız çıksın istiyoruz. Sağlıkta katkı payları çok kesiliyor, emekli zaten mağdur bu katkı paylarının kesilmemesini yada asgari seviyeye indirilmesini istiyoruz. Yılda iki defa dini bayramlarda ödenen 1000 TL'lik emekli ikramiyesi ilk verildiğinde kurban 1000 liraydı ama şimdi kurban 3000 lira oldu bizim 1000 lira yerinde sayıyor. Bu emekli ikramiyesinin de asgari ücret seviyesinde olmasını istiyoruz.

EMEKLİ MAAŞINI TÜFE’YE GÖRE ALDIĞINDA MAĞDUR OLUYOR

Ocak ayına kadar büyük gelişmeler olacağına biz inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgili bakana talimat verdiğini öğrendik. Milletvekillerimizle diyalog içerisindeyiz. Genel Başkanım ve Türkiye’deki bütün şube başkanlarımız kamuoyunun nabzını tutuyor, herkesi sabır ve sükûnete davet ediyor. Biz emekli maaşımızı TÜFE’ye göre aldığımızda emekli mağdur oluyor. Çünkü 4000 lira maaş alan bir emekliye yüzde 10 zam verildiğinde fazla alıyor 2000 lira maaş alan emekli düşük zam alıyor böylelikle makas açılıyor. Onun için herkesin durum değerlendirmesi yaparken şunu bilmesi lazım; Devlet İstatistik Enstitüsü kamuoyuna her ayın üçünde açıklama yapıyor. Pazarda yangın var, her türlü gıda maddeleri yüzde 30 artmış ama 1 veya 2 çıkıyor ya da sıfır çıkıyor. Devlet İstatistik Enstitüsü yetkililerinin anne-babası yok mu? Elbette ki vardır ama bunlar pazara gitmez mi? Oradaki yetkililer pazara gitmez mi? Neye göre temel gıda maddelerini değil de bizimle hiçbir ilişkisi olmayan gıda maddelerini TÜFE’ye katıyorlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi