Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının Filyos’taki doğalgaz çalışmalarının özel gündem maddesi olarak yer aldığı Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu ekonomi toplantısı Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.

Dedeman Otel Gelik Toplantı salonunda Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığındaki toplantıya, BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, rektör yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, TPAO Genel müdür yardımcısı Abdurrahman Tiryaki, TPAO - OTC Genel müdür yardımcısı Cem Erdem, TPAO-OTC Kurumsal iletişim direktörü Salih Karakaya, İletişim uzman yardımcısı Zeynep Aslan Kara Hocagil, Sosyal Etki uzmanı Casim Can Hindioğlu, BAKKA Yatırım Destek Ofisi koordinatörü Mustafa Ayhan İnanır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Bilim ve Sanayi Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, Çaycuma OSB Müdürü Özgür Okur, Ereğli OSB Müdürü Övünç Pehlivanoğlu, Alaplı OSB Müdürü Özkan Demir, İşadamları Ömer Faruk Yıldız, Murat Uzun, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, İşadamları Alper Püren, Mete Yıkılmaz, Rıfkı Tokgöz, Sedat Kara, Devrek TSO Başkanı Abdullah Başoğlu, İşadamı Alpay Ural Başpınar, Çanakçılar Seramik AŞ yöneticisi, Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, İşadamları Harun Gün, Serdar Bakkaloğlu, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, İşadamları Nedim Kaplancan, Oğuz Ünlüer, Deniz Ticaret Odası Başkanı Oğuz Ünlüer, Oda üyesi Burak Gürdal, Deniz Ticaret Odası Müdürü Kaan Boy, MÜSİAD Başkanı Salih Kuvvetli katıldı.

Alınan bilgiye göre, Sanayi ve Teknoloji işbirliği kurulu (SANTEK) Sanayi ve Teknolojik Bakanlık makamının 20.09.2021 tarihinde kurulmuş ilin en yüksek mülki idare amiri başkanlığında, Üniversiteler, TSO’lar, ilgili kurumlar, TSE bölge temsilciliği, en üst düzeyde temsilcisi ile katılır altı ayda bir toplanır kamu üniversitesi Sanayi işbirliğini günümüz ihtiyaçları doğrultusunda daha net bir şekilde ifade eden mevcut teknolojiyi üniversitenin bilgisi ve sanayinin tecrübesi ile birlikte sentezleyerek daha geniş bir ölçüde ele alan ilin sanayisine ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek sorunları tartışmak ve çözüm üretmek amacıyla toplanır.

Bu bağlamda, 2021 yılı 2 dönem SANTEK toplantısının özel gündem maddesi olan Filyos ve doğalgazın karaya çıkarılması ile birlikte alternatif enerji kollarının ilimiz sanayisine entegre edilmesi ortaya çıkacak iş hacminin sanayicilerimizin işin içine alınması onların temin tercih yapılması araştırılması için bir araya gelindi.(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi