Karaman Çok Programlı Anadolu Lisesi görsel sanatlar dersi öğretmeni ve öğrencileri tarafından hazırladığı yılsonu resim sergisi açıldı.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açılan sergiye İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Erdal Yılmaz, Yasin Karaaslan, Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Karaman Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Murat Karamık, öğretmen, öğrenci ve davetliler katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Karaman Çok Programlı Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Şeyda Aktaş Dursun; “Öğrencilerimizin suluboya, akrilik boya, karakalem eserlerinden oluşmakta olan 2021-2022 eğitim öğretim yılı yılsonu çalışmalarımızı sergilemekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

Karaman Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Murat Karamık, şunları söyledi; “Biz Karaman Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak taşımalı eğitim yapan bir liseyiz. Burada bölgesel olarak bizim öğrencilerimiz kırsal kesimden geldiği için kendi yaptığı çalışmaları merkezde sergilemek istedik. Bir şekilde Zonguldak halkı ile buluşturmak istedik. Milli Eğitim camiasında da belli bir şekilde okulumuzdaki çalışmaları da buralarda göstermek istedik. Öğrencilerimiz çok başarılı bir şekilde sergimize katkıda bulundular. Başta Şeyda Aktaş Dursun hocamızla beraber resim çalışmalarımızı güzel bir şekilde burada sergileyip, öğrencilerimizin emeklerini göstermek istedik. Dezavantajlı bölgede olduğumuz için öğrenci çalışmalarımız biraz geri planda kalıyordu. Bunu biz merkeze taşıyarak, bir şekilde öğrencilerimizin çalışmalarını sürdürüyoruz.”

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ise yaptığı konuşmada: “Hep diyoruz ki; biz bilime meraklı, kültüre sevdalı, sanatla, sporla iç içe gençler yetiştirelim. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Sergimiz hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirilerek protokol ve katılımcılar tarafından sergi gezildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi