Zonguldak Çaycuma ilçesinde AK Parti ilçe Gençlik Kolları bir araya gelerek, sokaklarda başıboş dolaşan kedi ve köpeklerin kışı sıcak yuvada geçirmesi amacıyla tahta kulübe yaptı.

Çaycuma ilçesinde AK Parti ilçe Gençlik Kolları Başkanlığı, her hafta düzenlemiş oldukları toplantıda aldıkları karar neticesinde, sokaklarda başıboş dolaşan kedi ve köpeklerin kışı rahat geçirmeleri için harekete geçti. Hayvanlar için kulübeler yapmaya karar veren gençlik kolları, hayvanseverlerden ve arkadaşlarından yardım istedi. Projeye sıcak bakan hayvanseverler bağışlarda bulunarak malzeme tedarik edildi. Alınan malzemeler ile sonucunda tahta kulübe yapıldı.

Yaklaşık 10 gün boyunca bir araya gelen gençlik kolları, temin ettikleri tahtalardan kedi ve köpekler için ayrı ayrı toplamda 18 kulübeyi ilçenin farklı caddelerine bıraktı.

AK Parti ilçe Gençlik Kolları Başkanı Hanifi Gökben, yaptığı açıklamada, AK Parti gençlik kolları olarak bizlerin önceliği insan, doğa ve hayvan olduğunu söyledi. Gönüllü destekçileriyle bir araya gelerek kedi ve köpeklerin barınabileceği kulübeleri yaptıklarını belirten Gökben, aslında birçok projemiz var. Önce bundan başladık. Bu projeye, çevremizdeki eşimiz dostumuz ve hayvansever arkadaşlarımız bizlere destek oldu. Şuan 7 noktaya bu kulübeleri yerleştirdik. Bu sayıyı artırmayı düşündüklerini ifade etti.

Gökben, koymuş oldukları kulübelerin dayanaklı olması için kedi yuvalarının girişlerini dar, köpek yuvalarının da girişlerini sol taraftan yaptıklarını kaydederek, “Her hafta yaptığımız toplantımızda genç arkadaşlarımızla birlikte karar verdik. Yapım aşamasında kullanılacak malzemeleri tasarladık ve projelerimizi yaptık. Atölyelerde toplayarak bu hale getirdik. Toplamda 12 kedi yuvamız 6 köpek yuvası yapıldı. İkinci aşamada da devamı gelecek. Bu yuvaları yapmamız bir hafta 10 gün sürdü. Başatmış olduğumuz bu projenin devamı gelecek inşallah.”dedi.

AK Parti ilçe Başkanı Birol Yiğit, gençlik kollarının yapmış olduğu projeye destek verdiğini söyledi. ‘Allah’ın sessiz kulları’ dediğimiz hayvanlarımıza bu şekilde barınak yapılarak kendilerini güvenilir kılmalarının oldukça sevindirici olduğunu anlatan Yiğit, hakikaten güzel olmuş. Bu anlamda da halkımızdan mama desteği beklediğini vurguladı.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, duyarlılıklarından ötürü gençlik kollarına teşekkürlerini dile getirerek, “Sokak hayvanları ile ilgili çözmekte zorlandığımız problemlerin çözümünü çözmüş olduğumuzu düşünüyorum. Bu hayvanların ağzı yok, dili yok. Bununla ilgili genel bir seferberlik lazım. Sizlerin çabasıyla farkındalık yaratarak mesafe kaydederiz diyorum. Emeklerinize teşekkür ediyorum.”diye konuştu. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi