Kilimli Spor Lisesi, Zonguldak ve bölge illerdeki yetenekli ve spora meraklı öğrenciler için alt yapı desteği verilerek gelişimlerine önemli bir katkı sağlamak için Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Köksal Toptan’ın girişimleri ile 2015 yılında kuruldu.

Ancak kurulduğu günden buyana iki kez yer değiştiren lisenin, bu sene üçüncü kez taşınmasının planlanması velilerin tepkisine neden oluyor.

İlk olarak Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi’nin Cumayanı mahallesinde bulunan, Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin binasında eğitime başlayan Spor Lisesi, şehir merkezinden gelen öğrencilerin ulaşım sorunu yaşaması, lisanslı öğrencilerin kulüplerine gidiş gelişlerine olumsuz yansıması, bölgedeki elektrik santralli yoğunluğundan kaynaklanan hava kirliliği, iki ayrı okulun iç içe bulunmasının öğrenciler arasında da olumsuzluklara yol açması nedeni ile  2017 tarihinde dönemin Ak Parti milletvekillerinin konuyu bakanlığa taşıması sonucu Zonguldak Kilimli Spor Lisesi Kilimli İlçesinde kapanan Kilimli Meslek Lisesi binasına taşındı.

Yeni taşınan  binada hali hazırda, 1 futbol sahası, 1 basketbol sahası, 1 Hentbol sahası ve Spor salonu mevcut olmasının yanı sıra salonunun fiziki imkânlarının iyileştirilmesi ve yurt sorununu çözmek için dönemin Kilimli AK Parti İlçe Teşkilatı ve Zonguldak Milletvekillerinin katkılarıyla Ankara’dan yurt ve tesislerin yapımı için 8 Milyon TL ödenek çıkartıldığını ifade eden veliler;  “Tüm bu projeler iptal edildi. Hiçbir devlet kendi öğrencileri için bu yatırımları iptal etmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora ve sporcuya verdiği önemi biliyoruz. Birileri Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hassasiyetini bilmiyorlar ki okulu Çatalağzı’na kaydırarak öğrencileri hava kirliliğiyle ve ulaşım sıkıntısıyla yüzleştiriyorlar” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Okulun tekrar Çatalağzı’na taşınmasına anlam veremediklerini ifade eden veliler, anlamsız taşınmalar ve bürokratların ilgisizlikleri yüzünden okulun sürekli öğrenci kaybederek kapanma noktasına getirildiğini söylediler.

Bölgenin tek spor lisesinin bu duruma gelmesinin hicap verici olduğuna işaret eden veliler;  “Deniliyor ki okulun fiziki imkânları yetersizliğinden ve yurdun olmayışından öğrenci mevcudu azalıyor. Bu yüzden Çatalağzı’na alıyoruz. Oranın Sentetik futbol sahası, Meslek Lisesine ait yurt ve kapalı spor salonu mevcut. Çatalağzı’nda ki Okulun fiziki yapısını iyileştireceğiz. Bunun için gerekli adımları attık ve okulun fiziki yapısının iyileşmesi için 700 Bin liraya ihaleye çıkarak tadilatına başladık deniliyor.

Öğrenci velileri ise okulun Çatalağzı’na gitme taraftarı değil. Çocuklarımız okullarından ayrılmak zorunda kalacağı gün yüzü gibi açık.

Okulu kapatmanın eşiğine getiren bürokratlara ve Zonguldak’ın ağır abilerine soruyoruz; Kilimli İlçemizde Spor Lisesi Öğrencilerinin kullanabileceği Spor Bakanlığına bağlı Kapalı Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu varken ve buralara ulaşım yürüme mesafesindeyken, öğrenciler bu imkânlardan yararlanıyorken ve bulunduğu yerde mutlu iken, Okulun sahasını ve imkânlarını iyileştirme olanağına bakmadan niçin okulu Kilimli ilçe merkezinden alıp beldesi olan Çatalağzı’na taşıyorsunuz?” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi