Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Başkanlığına bağlı Türk Eğitim Sen Zonguldak şube başkanı Şahin Ören yaptığı açıklamada, “İlk defa yönetici atama sözlü sınavı puanları Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal medyada paylaşıldı” dedi.

Ören açıklamasında, “Şeffaf yönetim anlayışından dolayı İl Milli Eğitim yönetimine teşekkür ediyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir ilk yaşandı. 2020 yılı ilk defa yönetici atama sözlü sınav puanları Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Bilindiği üzere yıllardır yönetici atama yazılı ve sözlü sınav puanları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilan edilmiyordu. Defalarca Türk Eğitim-Sen Zonguldak şubesi olarak talep etmemize rağmen bunlar özel bilgi statüsünde denilerek il müdürleri ve insan kaynaklarına bakan müdür yardımcıları tarafından kabul edilmiyordu.

Bu kapalı devre yönetim anlayışı acaba torpiller devam mı ediyor kaygısının sürmesini ve eğitimcilerin devlete olan güvenini sarsıyordu. Özellikle 2014 yılı ve akabinde yapılan yönetici kıyımları hafızalarımızdan hâlâ silinmemişken bu gizli kapaklı uygulamalar torpil ve yandaşlık hâlâ devam mı ediyor sorusunu akıllara getiriyordu. Zonguldak İl Milli Eğitim müdürlüğüne atanan Ali Tosun’a hayırlı olsun ziyaretimizde bu konuyu da kendilerinden talep etmiştik.

Zonguldak İl Milli Eğitim müdürlüğünün yönetici atama sözlü sınavlarını ilan etmesi Türk Eğitim Sen olarak bizleri memnun etmiştir. Şeffaf yönetim anlayışından dolayı görevine yeni atanan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’a teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi