Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Gazi Ortaokulu ile Mithatpaşa İlkokulunun yer değiştireceği iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Ortaokul ile ilkokulun fiziki ihtiyaçları ayrıdır diyen Ören, yetkililere şöyle seslendi, “Şimdi bu okulu ilkokul olarak mı yaptınız yoksa ortaokul olarak mı yaptınız? Eğer ortaokul olarak yaptıysanız ilkokulları buraya niye topluyorsunuz? Sabahtan akşama alınan kararlarla Milli Eğitim yönetilmez. Buradan siyasilere de sesleniyorum; Bu sizin eserinizdir. Burada Milli Eğitimin bürokratları ile halkı karşı karşıya getiren sizsiniz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konu hakkında yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İNİYASİTİF ALIYOR

“Burada daha önce köhnemiş, eski, fiziki olarak miadını tamamlamış bir Gazi Ortaokulu vardı. Yıkılacak düşüncesi ile de buraya uzun yıllar hiçbir yatırım yapılmadı. Buranın yıkılma kararının alınmasıyla beraber Gazi Ortaokulu öğrencileri Mithatpaşa İlkokuluna verildi. Dolayısıyla Mithatpaşa İlkokuldur ve sabahçı öğrenci olarak eğitim öğretim devam etti. Gazi Ortaokulu velilerimiz diyor ki “Burası bizim ortaokulumuzdur. Biz çıktığımız okulumuza geri dönmek istiyoruz.” Burada da fiziki yapının rantabl kullanılması noktasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir inisiyatif alıyor ve diyorlar ki “467 Evler İlkokulu öğrencisi ve Mithatpaşa İlkokulu öğrencisi az biz bunları birleştirelim yeni yapılan binaya verelim buranın 200 civarına düşmüş öğrencisini de Mithatpaşa İlkokulunun şuan ki fiziki yapısında değerlendirelim.” Kavga da buradan çıkıyor! Burada bizim gözlemlediğimiz, 3 ayda bir Milli Eğitim Müdürü değiştirirseniz bir Milli Eğitim Müdürünün dediğini öbürü bozar öbür Milli Eğitim Müdürünün dediğini diğeri bozar.

SİYASİLER MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ HALKLA KARŞI KARŞIYA GETİRDİ!

Bu okulun fiziki ihtiyaçları ayrıdır ilkokulun fiziki ihtiyaçları ayrıdır. Yetkililere soruyorum; Şimdi bu okulu ilkokul olarak mı yaptınız yoksa ortaokul olarak mı yaptınız? Eğer ortaokul olarak yaptıysanız ilkokulları buraya niye topluyorsunuz? Sabahtan akşama alınan kararlarla Milli Eğitim yönetilmez. Bu anlayışı doğru bulmuyoruz. Eğitim planlı bir süreçtir. Planlarsınız, uygularsınız ve bunu da paydaşlara haber verirsiniz. Zaten Zonguldak’a 3 ayda bir Milli Eğitim Müdürü düşüyor! Buradan siyasilere de sesleniyorum; Bu sizin eserinizdir. Burada Milli Eğitimin bürokratları ile halkı karşı karşıya getiren sizsiniz. Zonguldak’a asaletiyle bir Milli Eğitim Müdürü atayamadınız! Şuanda Milli Eğitim Müdürüne de sahip çıkmıyorsunuz. Harun Akgül Beyi genel itibariyle beğeniriz ama şuanda halkla karşı karşıya getirdiniz. Burası ortaokul ise ortaokula verilmesi gerekir zaten bölgede ilkokula ihtiyaç yok. Ortaokullar zaten şişmiş dolayısıyla oralardaki yükün biraz daha buraya alınması gerekiyor diye düşünüyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi