Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Karaman’da tatbikat çalışması yapan UMKE’cileri ziyaret etti.

Kara beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı ziyaret ile ilgili açıklama yaparak, “Güzel ülkemizin güzel şehirlerinden emeğin, emekçinin ve mücadelelerin başkenti, karaelmas diyarı Zonguldak’ımıza misafir olan Ulusal Medikal Kurtarma ekibimize (UMKE) hoş geldiniz diyor, başarılı bir kamp programı geçirmelerini diliyorum” dedi.

Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara açıklamasında, “UMKE ekiplerimiz; sağlık sektörünün göz bebeği olan, nice insan öyküsünü fedakârlıklarıyla destana çeviren yüce gönüllü insanların oluşturduğu bir ekiptir” diyerek şunları söyledi:

“Ekibin her bir üyesi ağır iş yükü altında normal mesaisinin dışında, tamamen kendi rızalarıyla ve hiçbir menfaat gözetmeksizin UMKE’nin eğitim ve saha faaliyetlerine katılmakta, birikimine birikim katmakta ve sahaya asil bir el olup uzanmaktadır. Hayat kurtarırken hayat bulan, emek verirken dua alan, gönül verip insana ulaşan UMKE çalışanlarımızı terin ve gözyaşının renginin bir olduğunu hiç unutmayan emek şehrimizde ağırlamaktan onur duyduğumu bir kez daha ifade etmek isterim.

Değerli dostlar,

Malumunuz olduğu üzere ülkemiz, büyük bir deprem kuşağı üzerindedir. Ayrıca son yıllarda ne yazık ki sel, yangın gibi pek çok doğal afet bu güzel ülkeye tarifsiz acılar yaşatmıştır. Bu afetlerde gönüllü ekiplerimiz, zaten mağdur olan vatandaşlarımız mahzun da olmasınlar diye bir varlık mücadelesiyle insanımızın yanında olmuşlardır. Bir afet yaşandığında UMKECİLERİMİZ, insanımızın tarifsiz acılarını, talihsiz bekleyişlerini tarihi birliğe dönüştürmüşler ve acılarımızı azaltmışlardır. Afetlerin yaşanmadığı bir dünya, UMKE ve bütün sağlık çalışanlarımızın hakkını hakkıyla aldığı bir ülke hayalimiz ve duamızdır.

Tüm bu mücadeleye dünyalık bir değerle paha biçmek mümkün değildir elbette. Bu yüzden UMKE gönüllüsü arkadaşlarımız ve meslektaşlarımız tamamen gönüllük esasıyla çalışmaktadırlar. Ancak insaniyet namına, kutsal değerler uğruna büyük bir fedakarlık ortaya koyan bu insanların sorunları da göz ardı edilmemelidir. Bize düşen onların sesi olmak, siyasi iradeye düşen ise bu sese kulak verip gereğini yapmaktır. Böylesine önemli ve kutsal bir görev yapan UMKE gönüllülerinin her türlü yapısal sorunu ivedilikle çözülmeli, arkadaşlarımızın UMKE’nin daha verimli hale gelmesi için oluşturdukları talep ve beklentiler karşılanmalıdır. Büyük ülke ülküsü, zor zamanlarda görev alanlara bakış açısının net ve arzu edilir olmasıyla gerçekleşir. Allah sizi hep var etsin diyerek sözlerimi tamamlıyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi