Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen Zonguldak Şubesinin teşkilat toplantısı, Kozlu Değirman Park’ta yapıldı.

Toplantıya, Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Sağlık Sen şube başkanı Mehmet Ali Kara, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, Büro Memur Sen Şube Başkanı Ramazan Seyrek, şube yönetimi il ve ilçe başkanları ve temsilcileri ve BEÜ Üniversite temsilcileri ile hastane yönetimi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, “Üniversite hastanesindeki ilk tohumlar o zamandan çok zor şartlar altında atılmaya başlanmıştı.Hastane personelinin talepleri dışında Zonguldak’ta sağlıkta çalışanlara yüksek lisans yaptırdık. Buradan faydalanarak 400’ü aşkın arkadaş yüksek lisans yapmış oldu.

Sendikal olarak 2020 ve 2021’de yetkiyi elimizden almak için türlü oyunlar oynadılar ve senatoya seçilen değerli bir hocamızı bize bildirmeden üyelikten düşürüp bir kişi ile yetkiyi karşı tarafa verdiler.

Bu durum bizleri derinden yaraladı. Çünkü bu hastanede çalışanların hakkını arayan, onların her sıkıntısını çözmek için çaba sarfeden, her ay düzenli döner sermayelerini ödeten, servis araçları koyduran, mahsuplaşmaları yaptıran, muvafakat alan, görevde yükselmeyi çıkartan genel başkanımızın destekleri ile bizdik.

Buna rağmen burada yetkimizi gasp ettirenlere inat bu sene yılmadan yorulmadan çalışıp 290 fark atarak gasp edilen yetkimizi tekrar almış olduk. Bu nedenle siz değerli dava arkadaşlarıma bu temsilcilik bürosunun açılması sonuna kadar helaldir.

Yeni Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile ilk görüşmemiz gayet olumlu geçti. Mevcut sorunlarımızın çözülmesi noktasında kendisinin desteğine her daim ihtiyacımız olacak.

Sayın Genel Başkanım bu sene sizi mahcup etmemek adına bütün iş yerlerinde yetkili olduk.

Zonguldak’ta memur sendikaları içinde en fazla üyeye sahip sendika başkanı olmanın gururunu yaşamaktayım. Bu başarıda küçükten büyüğe emeği olan tüm dava arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. İlimizde başarıyı yakalamak için her ay düzenli toplantılar yaparak aksayan yerlerimizi gözden geçirip ona göre çalıştık. Tabi temsilci kardeşlerim yönetim kurulumuzdan daha fazla emek sarf etti.

Ortada bir başarı varsa ki büyük bir başarı var. Burada en büyük pay temsilci arkadaşlarımındır.

Sözlerime son verirken, yoğun programına rağmen aramıza katılarak bizleri onurlandıran sayın genel başkanım ve genel başkan yardımcım başta olmak üzere hepinize bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ediyorum”

Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar da konuşmasında, “İki yıl süren pandemi sürecinin ardından başlayan küresel ekonomik kriz ardından başlayan Rusla-Ukrayna savaşı sonrasında ekonomik bakımdan ciddi sıkıntılar yaşayan memur arkadaşlarımız ve ciddi bakımdan sıkıntı yaşadık, hepsi rakip sendikalar tarafından paylaşıldı, kötü giden ne ise icranın başı olan hükümetimiz gibi herşeyin hesabını veren bir dönem yaşadık. Bugün Memur Sen olarak büyütüysek işyeri arkadaşlarımız ve isimsiz kahraman arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Toplantımız hayırlı olsun” dedi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da toplantıda yaptığı konuşmada, “Pandemi döneminde olağanüstü şartlar döneminde arzu etmediğimiz sendikacılığı yapamadığımız bir dönem yaşadık. Her şeye rağmen doğruyu söyleme mücadelesini verdik. Yola çıkarken vadettiğimiz önemli gördüğümüz hedeflerimiz vardı bu noktada hedeflerimiz bir bir gerçekleştiriyoruz. Hem bu süreçte başarımızdan dolayı kendimize olan güvenimiz ve inancımız artıyor teşkilatımızın bize karşı olan bize karşı olan güvenci ve inancı artıyor.

Genel Başkan olunca omuzlarımızda olduğu bir süreç içerisinde milletimizin bizden başarı beklediği bir süreç içerisinde birçok kapıları zorlayarak açarak başarımızı perçinleyerek yola devam ediyoruz. Bu noktada Sağlık Sen olarak en temel sorunumuz olan performansa bağlı adaletsiz ücret sistemine yönelik sorunumuz vardı. 2019 yılından beri en önemli sorun olarak gördüğümüz performans sistemini revize edilmesi gerekiyordu. Temel sorun ücret. Neticede para için çalışıyoruz. İnsanlar hak ettiği ücreti alması gerekiyordu. Bizlerde sağlık çalışanlarının temel ücretlerinin artırılması performansa bağlı ücretlerin erimesini durdurması için çalışma yaptık. Bakan bey ile yaptığımız görüşme sonrasında Antalya Türkiye Buluşması toplantısında düğün evi gibi girdiğimiz otelde saat 3-4 gibi cenaze gibi bir atmosferi yaşadık. Bütün umutlarımızın yıkıldığı bir açıklama yapıldı Bakan tarafından. Biz Sağlık Sen olarak çalışanları olarak böyle bir uygulamayı kabul etmediğimizi reddettiğimiz bütün çalışanları kapsayacak bir çalışma bir düzenleme olmasını aksi takdirde Sağlık Sen olarak üzerimize düşen ne ise yapacağımızı bir dizi kararlar aldık. Antalya’da 2 bin kişinin katıldığı bir eylem yaptık. Tüm ülkede eş zamanlı basın açıklaması yaptık. İş bıraktık akabinde o akşam tüm taleplerimiz komisyondaki maddelere eklendi. Bu düzenleme yapılacak dendi. Sabah birilerinin olaya müdahale etmesi sonucunda komisyondan madde metni geriye çekildi. Yapılacak düzenlemelerin emeğin karşılığını alıncaya kadar mücadelemize devam edeceğimizi söyledik. 14 Mart Tıp Bayramında Cumhurbaşkanımızın açıklamasında, adaletli bir ücret politikası yapılacağı söylendi. Sağlık çalışanlarının meclise geldiği tasarıda sağlık çalışanları ciddi oranda artırılma olacak.

Biz sizlerden yetki alıyoruz. Hak mücadelesi olarak sizlerden aldığımız emanetin karşılığını vereceğiz. Her ortamda nefesim ve yüreğim yettiği kadar bunun mücadelesini yapacağız. Memur Sen camiasında Sağlık Sen olarak Zonguldak’ta edindiğimiz mücadele ile bunun Ankara’ya yansıtıyoruz. Ben ne kadar doğru sendikacılık yapıyorsam birlikte hareket edemiyorsak benim mücadelemizin hiçbir karşılığı olmuyor. Bu noktada memurların sendikacılığı öğrenmesi gerekiyor.

Dersimize iyi çalışıyoruz. Bilinçli sendikacılık yapıyoruz. Onun için toplu sözleşmede 22 kazanım elde ettik. Kazanımlarımızı arkadaşlarımız faydasını gittikçe daha çok hissediyorlar. Nöbet ücretlerinde çok ciddi artış yaptık.

Biz shov sendikacılığı yapmıyoruz. Atlayıp zıplamanın derdinde değiliz. Bizim için sağlık çalışanlarının kamu çalışanlarının bir sorunu çözülsün ama kim çözerse çözsün. Bizim elimizden olması için gece gündüzüme katarak mücadele ediyoruz. Şiddet konusunda sağlık çalışanına kalkan el mutlaka cezasız kalmasın dedik. Bir savcıyla bir başka savcının iki dudağı arasında keyfe keder bir uygulama olmadan çıkacak. Yanıma kar kalıyor devri bitti. Yapanın yanına kalmayacak. Devlet sağlık çalışanının yanında olacak. İşini gereği gibi yapacak. Adliye’de bir hakimi dövemiyorsan bir mübaşiri dövemiyorsan hastanede bir sağlık çalışanı bir hemşireyi dövemezsin. Sen dövüyorsan ben sendikacı olarak dolaşamam. Sen dövüyorsan bu bakanlığın ben Sağlık Bakanıyım dememesi gerekir. Meselelere böyle ciddi yaklaşıyoruz.

3600 ek gösterge konusunda 2018 yılında açıklamalarda 4 meslek grubu açıklandı. Hemşireler bu sistemin önemli bir aktörü. Ebe ile hemşire sağlık memuru ile hemşireyi nasıl ayıracaksınız. 70 bin çalışan sağlık memuru var. 70 bin dava açarız. Devlet vatandaşına beyaz ve zenci bakmasın. Kimseye zenci ve beyaz muamelesi yapmasın, imkanlar neye yetiyor az veya çok nimette ve külfette ortak olalım. Bizim bakış açımız bu. Bu ülkenin başına ne geldiyse elimizi bedenimizi taşın altına koyulacak. Bir nimet olduğunda sistemin dışında olacaksa biz buna karşıyız. Bütün meselelere yaklaşımımız bu. Sağlık çalışanları 3600 ek göstergeden yararlanıyor. Ama akıllı sendikacılık yapıyor olmamızın faydasını görüyoruz. Daha önce atılan tohumların şimdiden görüyoruz. Doğru zamanda doğru iş yapmanın faydalarını görüyoruz”

Yapılan konuşmaların ardından Sağlık Sen olarak üye bazında birinci olarak tüm birimlerin temsilcilerine ‘Çalışma hayatının tüm zorluklarının yanında büyük ‘Sağlık Sen’ ailesinin bir ferdi olarak hak ve emek mücadelemizin bayrağını başarıyla taşıdığınız için sizinle gurur duyuyor, bu kutlu yolda gösterdiğiniz çaba, özveri ve sabır için sonsuz teşekkür ediyoruz. Yolunuz ve bahtınız her daim açık olsun” Sağlık Genel Başkanı ve Memur Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş yazılı plaket takdim edildi.(Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi