Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nün 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlediği etkinlik Arif Amirov Konferans Salonunda başladı.

Yapılan etkinliğe,BEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal, protokol üyeleri, akademik-idari personel ve hemşirelik öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam eden programda konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Covid-19 sürecinde hemşirelerin değerinin bir kez daha anlaşıldığını dile getirerek hemşirelerin hastalarına gönülleriyle hizmet ettiklerini ifade etti.

Önce insan diyerek, fedakarlığın, sevginin ve merhametin timsali olan hemşirelerin haftasını kutlayan Rektör Özölçer, sağlık çalışanlarına meslek hayatlarında başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

Devlet Konservatuvarının müzik dinletisi ile devam eden program, ‘Hemşirelikte Etiğin Önemi” başlıklı konferans ve ardından gerçekleştirilen “Küresel Sağlık İçin Hemşirelik” başlıklı panel ile sürdü.

Farabi Kampüsü oditoryumda müzik eşliğinde devam eden Hemşirelik Haftası kutlamaları, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Aysel Topan ve Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Arguvanlı Çoban’ın ev sahipliğindeki akşam yemeği ile sürdü, yemeğe Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal eşleriyle birlikte katıldılar.

Samimi bir sohbet ortamında konuşan Rektör Özölçer, Hemşirelik Bölümünün güzel bir mesleğe öğrenci yetiştirdiğini belirterek çalışanları kutladı ve Hemşirelik Haftasını tekrar tebrik ederek konuşmasını sonlandırdı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi