Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar beraberinde merkez ilçe başkanı Recep Horozoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Memur Sen İl Başkanlığını ziyaret ettiler.

Ziyarette Saadet Partisi heyetini Memur Sen İl başkanı Kamuran Aşkar, Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara ve bazı yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ziyarette yaptığı konuşmada, “Hükümet ile Memur Sen arasında yapılan toplu sözleşmedeki zamlar hakkındaki görüşlerimizi bildirmek için ziyaret yapıyoruz. Biz zaman zaman Türkiye’deki gelişmeleri, yapılan uygulamaların doğrularını yanlışlarını, konuşmak için bir araya geliyor, fikir alış verişinde bulunuyoruz. Bu arada 9 Eylül’de  başlayan eğitim öğretim yılını da kutluyoruz. Gençliğimizin ziyan olmayan bir eğitim almalarını bekliyoruz. Yeni eğitim programları da hayata geçirilir” dedi.

Memur Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar da, yaptığı konuşmada, “9 Eylül 2019 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılı sıkıntılı başladı. Bu eğitim öğretim yılının Zonguldak ve ülkemize hayırlı olsun. Eğitim öğretim yılında bu sene önemli değişiklikler oldu. 3 tane yarı yılı kapsayan bir uygulama getirildi. Zonguldak’ta eğitim öğretim yılında sıkıntılar var. Geçen yıl öğretmen açığı vardı. Gelen öğretmenler ile bu açık nispeten kapatıldı. Ama bu sene okullarımızda hem hizmetli açığı bulunuyor hemde ödenek sıkıntı var. İŞKUR eleman alımı gündemde. Bunların bir an önce alınmasını bekliyoruz.

Biliyorsunuz Ağustos ayında hükümet ile sendikamız arasında toplu sözleşme görüşmeleri yapıldı. Verilen zamma bakıyorsunuz, birde yapılan zamlara bakıyorsunuz. Memurlara verilen zammı kabul etmemiz mümkün değil. Memur Sen olarak zaten imza atmadık. Tekrar ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi