Zonguldak’ın simge şairi Rüştü Onur’un şiirlerinden besteler yapan Kömür Karası müzik grubu, şarkılarını Çaycuma’da seslendirecek. Çaycuma Belediyesinin 7. katındaki salonda 10 Eylül Cuma günü yapılacak konser, saat 20.00’de başlayacak

Çaycuma Belediyesi kent kültürü açısından önem taşıyan bir konsere ve sahipliği yapacak. Fahri Bozbaş, Levent Özger, Barış Uğur, İ. Nuri Atagül, Sinan Yıldız ve Esra Torlakçı’dan oluşan “Kömür Karası” müzik grubu Zonguldak’ın simge şairi Rüştü Onur’un şiirlerinden bestelediği şarkılarla bir konser verecek. 10 Eylül Cuma günü Çaycuma Belediyesinin 7. katındaki konferans salonunda yapılacak konser saat 20.00’de başlayacak. Grup, tümü Rüştü Onur şiirlerinin bestelerinden oluşan konserde Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser’in şiirlerinden bestelenen birer şarkı da söyleyecek.

HAYATLARI FİLME ALINDI

1920’de Devrek’te doğan şair Rüştü Onur ilköğrenimini Devrek’te, ortaöğrenimini Zonguldak’ta yaptı. Kastamonu Lisesinde başlayan lise öğrenimini Mehmet Çelikel Lisesinde sürdürürken verem hastalığına yakalandı. Tedavi için gittiği İstanbul’dan Zonguldak’a dönmek üzere bindiği vapurda tanıştığı Mediha Sessiz’le bir müddet sonra evlenen Onur, toplam 18 gün evli kalabildi. Kendisi gibi hasta olan Mediha Sessiz 2 Kasım 1942, Rüştü Onur’sa 2 Aralık 1942’de hayatını kaybetti. Aynı dönemde, Zonguldak’ta birlikte şiir ürettikleri Muzaffer Tayyip Uslu ve Kemal Uluser’in de art arda aynı kaderi paylaşması, 3 arkadaşı Türk edebiyatının simge isimleri haline getirdi. Yaşamları Yılmaz Erdoğan tarafından filme de alınan şairler, erken yaşta vefat etmelerine karşın, edebiyatımızda silinmez izler bıraktı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi