Zonguldak’ın Gökçebey İlçesinde denetleme çalışmalarını sürdüren Gökçebey Belediyesi Zabıta Komiserliği‘ne bağlı ekipler, haksız rekabet ve kazancın önüne geçmek için ruhsatı olmayan esnafları ruhsat almaları konusunda uyarıyor.

Gökçebey Belediyesi Zabıta Komiserliği‘ne bağlı İşyeri Ruhsat Denetimi ekipler ilçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren işyerlerine yönelik denetimlerini devam ettiriyor. Denetimlerde esnafları ruhsat almaları konusunda uyaran ekipler, ruhsat başvurusunda bulunmayan işyerlerinin ise mühürleneceği konusunda uyarılarda bulundular.

İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmadan çalışan iş yerlerinin tespitlerinin yapıldığını ifade eden Zabıta Komiseri Cengiz Bozoğlu ,’’ İşyerlerini kayıt altına alınarak haksız rekabeti önlemek istiyoruz. Ruhsat almadan faaliyet gösteren işyerleri verilen süre sonunda işyerleri açma ve çalışma ruhsatına ibraz edilmediği taktirde 9207 sayılı iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğinin 6.Maddesine istinaden ruhsat alamayan işyerleri yasal işlemler sonucunda mühürlenerek faaliyetlerine son verilecektir’’ dedi.

Esnafların mağdur duruma düşmemeleri için zabıtanın uyarılarını dikkate almalarını isteyen Bozoğlu, bu konuda denetimlerinin devam edeceği sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÖZTÜRK, “ ESNAFLARIMIZ DUYARLI OLSUNLAR’’ DEDİ

İlçede son zamanlarda yeni iş yerlerinin açıldığında dikkat çeken Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk ise,’’ Esnaflaramızın yasal prosedürlere uymalarını istiyoruz. Yasalara uyan vergisini ödeyen esnaflarımızın mağdur edilmesini önlemek için çalışmalarımız ve denetimlerimiz sürüyor’’ dedi. Denetim ve incelemelerin geniş kapsamlı olarak her alanda devam edeceğini de sözlerine ekleyen Başkanı Vedat Öztürk, esnafların ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmalarını istedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi