Zonguldak’ın en kalabalık mahallelerinden birisi olan Terakki Mahallesi Gazipınar sokakta oturan roman vatandaşların sorunlarına çözüm bekliyor.

Roman Derneği Başkanı olan Ali Demir, sorunlar ile ilgili dertlerini açıklarken, Zonguldak Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda işlerinin hemen yapılmadığını ve bekletildiğini söyledi.

Demir sorunları ile ilgili açıklamasında, “Roman vatandaşlar olarak başvuru yaptığımızda Sosyal Yardımlaşma Vakfından 2 gün içinde işlerimiz halloluyor diyorlar ama 15 gün sonra ancak yapılıyor. Valilikten gelen onayın ardından toplantıya sokuyorlar. Acil durumlarda biz bekliyoruz. Doktorun yazdığı reçete olsun Ankara’ya sevk olsun bunları en kısa zamanda buranın göndermek zorunda. İhtiyacı olan vatandaşlara gerekli yardımı yapmaları lazım. Toplantı yapmasınlar. Eğer acil bir durum varsa gerekli yardımı çıkarsınlar.  Sonra prosedürü işletsinler. Hastaneden verilen doktorun kaşesi var onu yürürlüğe koysunlar. Başka bir şey istemiyoruz. Cumhurbaşkanımız açıklıyor yardıma muhtaçlara yardım edilsin ama müdürleri başkaları yönetiyor” dedi.

Roman Derneği Başkanı Ali Demir, sorunlarını açıklamaya devam ederek, “Zonguldak Belediye Başkanımız Dr. Ömer Selim Alan seçim döneminde bize verdiği sözleri  tutmuyor. Bizim işlerimiz ile kimse ilgilenmiyor. Beni tanıdıkları için belediyeye girerek sorunlarımı söylemeye çalışıyorum. Ama tanımadıkları içeriye giremiyor. Biz kimseden fazla yardım istemiyoruz. Kanun ne hükmediyorsa onu istiyoruz” diye konuştu. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi