Cide Belediyesi tarafından düzenlenen “Rıfat Ilgaz Şiir ÖdülüRıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Tuğrul Keskin, Şükrü Erbaş, Çiğdem Sezer, İbrahim Tığ ve Kaan Tanyeri’nden oluşan Seçici Kurul, Cenk Kolçak’ın “Su ve Parya” adlı eserini oy birliğiyle birinciliğe, Onur Şahin’in, “Bun” adlı eserini de oy çokluğuyla Jüri Özel Ödülü’ne değer bulmuştu.

27. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Seçici Kurul Başkanı şair Tuğrul Keskin, “Cide Rıfat Ilgaz’ın kişiliğini eserlerini oluşturan bir kenttir. Rıfat Ilgaz Anadolu’dur. Rıfat Ilgaz’ın bütün eserlerinde büyük bir şiir zekası vardır. Şiiri çıkartırsanız Rıfat Ilgaz’ı çıkarmış olursunuz. Cide Belediyesi şairleri Rıfat Ilgaz’a sahip çıkmış ve onun adına bir şiir yarışması düzenlemiştir. Seçici Kurulumuz bu yarışmaya gelen bütün eserleri büyük bir titizlikle değerlendirerek Cenk Kolçak’ın “Su ve Parya” adlı eserini oy birliğiyle birinciliğe, Onur Şahin’in, “Bun” adlı eserini de oy çokluğuyla Jüri Özel Ödülü’ne değer bulmuştur. Bu güzel ödülü düzenleyen Başta, Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu’ya ve ekibine teşekkür ediyor ve ödülü kazananları kutluyorum” dedi.

Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu’da yaptığı konuşmada, Rıfat Ilgaz’ın eserlerinde toplumcu- gerçekçiliği konulara ele aldığını, halkın sorunlarını dile getirdiğini ve toplumun aksayan yönlerini anlatmayı amaçladığını, bu yönüyle eserlerinin evrenselliğe ulaştığını ve tüm insanlığa dokunan konuları ele almasının da herkese ilham olduğunu, ifade etti.

Daha sonra Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu ödüle değer görülen eserlerin sahiplerine ve seçici kurul üyelerine ödüllerini verdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi