Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, üniversitede görev yapan uluslararası öğretim üyeleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Uluslararası akademik personel ile her yıl geleneksel olarak yapılan toplantı COVID-19 pandemisi sebebiyle bu yıl çevrimiçi olarak 15 Aralık Salı günü gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan BEÜ Rektörü Çufalı, Üniversitemizin nitelikli büyüme sürecinde, ulusal ve uluslararası alanda elde edilen başarılarında ve uluslararasılaşma misyonunda uluslararası öğretim üyelerinin katkılarının önemini vurguladı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin bu misyon kapsamında birçok yabancı üniversite ile başta öğrenci ve akademisyen değişim programları olmak üzere ikili işbirliği protokollerinin bulunduğunu söyleyen Rektör Çufalı, dünyanın dört bir tarafından ülkemize ve üniversitemize gelen, eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz kadar,  üniversitemizin kaliteli ve nitelikli eğitim altyapısının güçlendirilmesinde, eğitimde kültürel mozaiğinin gelişmesinde aktif rol alan akademisyenleri de çok önemsediklerini, bu bağlamda onların sorunlarının ve önerilerinin her zaman öncelikleri arasında yer aldığını belirtti. Rektör Çufalı,  konuşmasının sonunda, yüksek nitelikli araştırma-geliştirme çalışmaları yapılmasında ve bilgi birikimlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde insanlık yararına sunulmasında desteklerinden dolayı uluslararası öğretim üyelerine teşekkür etti.

Toplantının devamında, uluslararası akademik personelin taleplerini, sorunlarını,  üniversitenin bilimsel, akademik ve fiziki yapılanmasına ilişkin görüşlerini paylaşarak, destekleri ve yakın ilgilerinden dolayı Rektöre teşekkür edilerek, çalışmalarında başarılar diledi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi