İki haftalık kısmi kapanma dönemi bugün sonra ererken, vakaların istenilen seviyeye düşmemiş olması daha sert tedbirleri de gündeme getirdi. Uzmanlar bayramda tam kapanma olmasını savunurken gözlerin çevrildiği kabine toplantısı başladı.

Ramazan ile birlikte başlayan kısmi kapanma dönemi bugün sona eriyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere rağmen istenen bir düşüş yaşanmadı.

14 Nisan'da vaka sayısı 60 bini geçerken son açıklanan tabloda vaka sayısı 38 bin 553 oldu. Bayramda tam kapanmanın olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Eğer bu karar alınırsa arife gününden Ramazan Bayramı’nın son gününe kadar, yani 12, 13, 14 ve 15 Mayıs tarihlerinde 81 ilin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Bu gelişmeler sonrasında gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, perşembe günü toplanan Bilim Kurulu'nun tavsiye kararlarını kabine üyeleri ile paylaşacak. Ramazan ayının geri kalanında ve bayramda tedbirlere nasıl devam edileceğine karar verilecek.

Editör: Haber Merkezi