Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Başkan Alan yayımlamış olduğu mesajında şu görüşlerine yer verdi:

“Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıldönümünde milletçe saygı ve minnetle anıyoruz. 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923’te Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak zafere ulaştıran Atatürk; kahraman bir asker, saygın bir lider olarak adını tarihe yazdırmıştır. Aziz Türk Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal mücadelemizi Cumhuriyet’imizin kuruluşuyla taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’imizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, ülkemizin istikrar ve güven içerisinde büyümesi için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi