Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı yayınladı.

Çufalı mesajında, “Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 82. Yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anmaktayız” diyerek şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti,  “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” sözüyle ilmin ve akılcı düşüncenin önemini, bilim ve fennin yol göstericiliğini vurgulayan Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği ve bilimin aydınlattığı yolda gelişmesini sürdürmektedir. Bizlere düşen, çağdaş, güçlü ve müreffeh ülkeler mertebesinde olmasını hayal ettiği Türkiye için çalışmaktır. Dünyaya örnek olan fikirlerini ve başarılarını, gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillerin de aynı şuur, inanç ve kararlılıkla bayrağı devralacaklarına ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancımız ve güvencimiz tamdır.

Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun  şahsında tüm silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan kılan kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi