Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak İl Başkanı Murat Pulat Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 89.yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı.

Pulat mesajında şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan 89 yıl önce bilime, çağdaşlığa ve sanayiye verdiği önemi ilimize gösterdiği yakın ilgi ile ortaya koymuştur. Zonguldak’ı bir sahil kasabasından ekonomisi güçlü madenciliğin lokomotifi olan çağdaş bir kente dönüştürmüştür.

Atatürk ilimize yaptığı ziyareti sırasında maden ocaklarının işleyişi ve çalışmalarını yerinde incelemek üzere Üzülmez bölgesini ziyaret etmiştir. Ziyaretinin ardından maden ocaklarında çalışan işçilerin sosyal güvencelerini ve işçi haklarını koruyan teklifin kanunlaştırılarak yürürlüğe girmesini sağlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kez Zonguldak’a gelişi ve “Zonguldak’ın Derin Toprakları Altındaki Serveti Madeniye Ne Kadar Kıymetli ise Bizim Nazarımızda Zonguldak’ta O kadar Çok Kıymetli Bir Vilayetimizdir” söylemi ile ilimize verdiği değerinin bir kez daha önemine vurgu yapmıştır.

Bu düşüncelerle; Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, madenlerde yaşamları yitiren kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, Ulu Önderimiz Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 89.yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi