Zonguldak PTT Başmüdürü Mehmet Meşeli, Zonguldak’a günde ortalama 5 bin tane kargo gönderisi geldiğini, 2 bin civarında da kargo kabul edildiğini söyledi.

Zonguldaklıların bize göstermiş oldukları teveccühleri, bize olan güvenlerini biz boşa çıkarmadık diyen Meşeli, “Türkiye’de şu anda en az 15 ile 20’nci sırasındayız. Ben bunu Zonguldak’ın da kuzeyin parlayan yıldızı olarak görüyorum. Bizi teveccüh ettiklerinden dolayı müşterilerimize teşekkür ediyorum. Biz Büyükşehir olmadığımız halde, bazı Büyükşehirlerin de önüne geçmiş vaziyetteyiz” dedi.

Son 10 yılda özellikle PTT kargoda yeni atılımlar yapıldığına dikkat çeken Zonguldak PTT Başmüdürü Mehmet Meşeli, açıklamasına şöyle devam etti:

PTT ÜZERİNE DÜŞEN KAMUSAL SORUMLULUĞU YERİNE GETİRİYOR

“Özellikle 2019 yılı ve öncesinde E-Ticaret’te de yoğunlaştı. E-Ticaret firmalarıyla sözleşmelerimiz yapılmakta. Özellikle 2019’un son 2 ayında Cuma kampanyaları, efsane Cumalar ve buna benzer kampanyalarla müthiş bir kargo trafiği oluştu. Bu çerçevede, bazı özel firmalar kendilerine kota koymuş iken PTT’miz ulusal bir sorumluluk gereği bilinci ile tüm kargoların kabul işlemlerini aldı. PTT’miz üzerine düşen kamusal sorumluluğu yerine getirerek son 2 ayda Cumartesi günleri ve ekstra fazla mesailerle müthiş bir dağıtım seferberliği programıyla dağıtımı gerçekleştirerek vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek noktasında gayret göstererek bunu başarı ile tamamladı.

GÜNDE BEŞ BİN ADET KARGO GELİYOR

Son zamanlarda da Zonguldak ölçeğimizde de, günde ortalama Zonguldak’a 5 bin tane kargo gönderisi geliyor, 5 bin tane kargoyu ortalama kargo dağıtım personelimizin de sayısını da artırarak, şu anda sadece kargoya ayırdığımız 25 personelimizle kargoları dağıtıyor. Köy dağıtıcılarımız da köylerdeki kargolarımızı dağıtıyorlar. Şu anda Türkiye ortalamasının devir oranlarına baktığımızda iyi noktadayız, Türkiye ortalamasından daha iyiyiz, bu dağıtım anlamında. Kabul anlamında, Zonguldak PTT’mize son zamanlarda yine E-Ticaret’ten kaynaklı birkaç firmalarla sözleşmelerimiz yaptık. Bunların hizmetlerini sağlıklı bir şekilde sevkini sağladığımız için de E-Ticaret müşterilerimize bizimle görüşmeye başladılar.  Zaten malumunuz üniversite ile yaklaşık 7 yıldır sözleşmemiz var, onun dışında E-Ticaret yapan birkaç tane firma var, onlarla da sözleşmelerimizi yaptık. Şu anda Zonguldak’ta ortalama günde 2 bin civarında kargo kabul ediyor. Bu da Türkiye’de şu anda en az 15-20’nci sırasındayız. Ben bunu Zonguldak’ın da kuzeyin parlayan yıldızı olarak görüyorum. Bizi teveccüh ettiklerinden dolayı müşterilerimize teşekkür ediyorum.

BAZI BÜYÜKŞEHİRLERİN ÖNÜNE GEÇTİK

Şu anda Türkiye’de 15 ile 20’nci sıradayız. Yani biz Büyükşehir olmadığımız halde, bazı Büyükşehirlerin de önüne geçmiş vaziyetteyiz. Bu bağlamda da Genel müdürlüğümüzde biz personel sıkıntısı veya benzeri araç ve gereçlerle ilgili de müracaatlarımızı yapıyoruz. Sevk noktasında planlamalarımız var. Araçlarımızın artırılması, bu sevk organizasyonu ile ilgili yeniden sevkine çalışıyoruz. Zonguldak’ta kargo ve posta kabul ve dağılımında müthiş bir organizasyon çalışmalarımız var. Soğuksu’daki binamızın alt katını tamamen kargoya ayıracağız, postacılarımızı da başka bir yere kaydırma suretiyle büyük bir teveccüh var. Bu teveccühü de PTT’ye olan kargo teslimi ve dağıtımı konusundaki tercihi de biz daha iyileştirme yoluna gitme çalışmalarımızı yapıyoruz ve yapacağız. Bizim şu anda bir sıkıntımız yok. Kargoların dağıtımında da her hangi bir sıkıntı olmayacak. Zaten bu güne kadar da saygıdeğer Zonguldaklıların bize göstermiş oldukları teveccühleri, bize olan güvenlerini biz boşa çıkarmadık. Elimizden gelen gayreti, tüm personelimiz hiçbir mesai mevhumu gözetmeden fedakarlıkla yapıyor ve yapmaya da devam edecekler.  Bundan dolayı da ben arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, ayrıca Zonguldaklılara da bize gösterdikleri teveccüh ve güvenden dolayı teşekkür ediyorum.

DESTEKLERİNDEN DOLAYI GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Zonguldak’a posta ve kargo sevklerimiz için Ankara ile İstanbul’dan 2 araç sabah geliyor akşam ise araçları aynı istikamete yönlendiriyoruz. Daha önce araç Zonguldak’tan Bartın’a gidiyordu. Bu durum kargo sevkleri konusunda zaman aldığından kargolardaki artış gözetilerek Genel Müdürlüğümüze yaptığımız girişimler sonucunda aracın sevkini İstanbul-Zonguldak olarak dönüştürdük. Zonguldak ölçeğindeki kargolarda gösterdiğimiz ilgi, alaka ve teveccühe karşılık Genel Müdürlüğümüzden destek alıyoruz ve Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN


Editör: Haber Merkezi