Türkiye Kamu-Sen Zonguldak il Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, kamu çalışanlarının promosyon sözleşmelerinin mutlak suretle yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Bağcı, kurumlarda sendika olarak Zonguldak genelinde dilekçe eylemi başlatacaklarını duyurdu.

Türkiye Kamu-Sen Zonguldak il Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı,tüm kamu kurumlarında çalışanlarının promosyon sözleşmeleri için revize talep ettiklerini açıkladı.

Bağcı, “Dilekçe eylemine geçiyoruz; promosyonda kurnazlığa geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

Bağcı ’nın açıklaması şöyle:

“GÜNCELLEME KESİNLİKLE ŞARTTIR”

“Zonguldak İl ve İlçelerinde tüm kamu kurumlarında görev yapan kamu çalışanlarının maaş ve özlük haklarının banka üzerinden ödenmesi için geçmiş tarihlerde ihaleler yapılmıştır. İhaleyi kazanan banka ile kurum yetkilileri 3 veya 5 yıllık sözleşmeler imzalamıştır. O günkü şartlar altında yapılan sözleşmelerin günümüz şartlarına göre revize edilerek güncellenmesi zaruridir ve aynı zamanda ahlakidir. Ekonomik gelişmelere bağlı olarak kurum çalışanlarının maaşlarına, ek ödemelerine gelen zamlar neticesinde kurumun çalışanlar adına bankaya yatırmış olduğu paraların meblağı yükselmiştir.

“ÇALIŞANLAR MAĞDUR”

Son günlerde kurumlar ile bankaların yapmış oldukları promosyon sözleşmeleri astronomik rakamlara ulaşmıştır. Daha önceden sözleşme imzalamış kurumların çalışanlarına bankalar düşük miktarlarda promosyon ücreti ödemişlerdir. Günümüzde bankalar emeklilere dahi 8500 TL promosyon ücreti ödemeyi taahhüt etmektedirler. Önceden promosyon anlaşması yapan bankalar avantajlı, çalışanlar ise mağdur durumdadır. Yaşanan mağduriyetin giderilmesi için geçmiş yıllarda kurumlar ile bankaların yapmış olduğu promosyon sözleşmelerinin güncellenmesi gerekmektedir. Rakamlar her geçen gün yükselmektedir. Basına ve kamuoyuna yansıyan güncel promosyon ücretleri ise herkesin malumudur. Ayriyeten idarelerin taktir yetkisi sınırsız olmadığı gibi, taktir yetkisi kullanacak ise personelden yana kullanması gerekir.

“MAĞDURİYET GİDERİLMELİ”

Ülke genelinde bir çok kurum, bankalar ile yapmış oldukları promosyon sözleşmelerinin revize edilmesi için bankalar ile görüşmelere başlamış veya revize edilmesi için kurum bankaya müracaat etmiştir. Banka ile anlaşma sağlanamıyor ise kamu kurumlarının alacaklarına uygulanan gecikme faiz oranları çerçevesinde bankaya cezai müeyyide ödenerek protokolü sonlandırmışlardır. Zonguldak ve İlçelerinde kurum yöneticileri, personelin ali menfaatini göz önüne alarak cezai müeyyideyi ödemek suretiyle promosyon sözleşmesini sonlandırarak personelin mağduriyetini gidermelidir.

‘DİLEKÇE EYLEMİ BAŞLATIYORUZ’

Türkiye Kamu-Sen olarak geçmişte olduğu gibi bugün de kamu çalışanlarının yanındayız. Personelin mağdur edilmesine, usulsüz uygulamalara göz yummayacağız. Promosyon sözleşmesinin revize edilmesi veya iptal edilmesi için hukuk büromuzca hazırlanan dilekçeleri kurumlarına vermeleri ve evrak kayıt numarası almaları önem arz etmektedir. Dilekçe eylemimiz neticesinde süresi içerisinde sonuç alamadığımız taktirde Promosyon anlaşmalarının güncellenmesi/iptali için avukatlarımız aracılığı ile dava süreci başlatacağımızın bilinmesi hususunu kamu oyuna saygıyla arz ederim. Konunun her açıdan takipçisi olacağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi