Akşam yemeğinde gazetecilere hitaben konuşma yapan Ereğli belediye başkanı Halil posbıyık, "Michael Jackson, Ereğli’yi görmeden gözleri açık gitti. Ama önümüzdeki Eylül ayında vokalisti geliyor.”
Posbıyık, “Bugün büyük bir buluşma gerçekleştirildik. Batı Karadeniz bölgesinden katılım sağlayan Gazeteciler ile bir araya gelmekten dolayı memnun kaldığımı belirtmek isterim. Ereğli halkı bana çok değer verdi. Beni 5 dönem beni belediye başkanı yaptı. Akşamları yattığımda sabah olsa da işe gitsem çalışsam ve Ereğli halkına daha fazla hizmet etmek istiyorum. O yüzden de “Aşkım Ereğli” ifadesini kullanıyorum. Ereğli’ye ilk bakıldığında sanayi kenti diye bakılır.

Ereğli bir sanayi kentidir ama bir anlamda da turizm kentidir. Önümüzdeki günlerde büyük hamlelerimiz var. Türkiye’de 13 tane Çocuk Müzesi var ve bunlardan bir tanesi de bizdedir. Belediyemiz hiçbir kamu kurum yada özel sektöre borcu yok. Bölgede işçilere en çok zammı da biz yaparız. En son olarak Barış Plajını Erdemir’den Ereğli halkına aldık. Hijen ve sağlıklı bir ortam oluşturduk. Bu kadar ucuz böyle bir plaj bulamazsınız. Ücretsiz olarak girilen plajda insanlarımızın mutlu olmasından dolayı son derece memnunum. Biz, Ereğli’de şu sözleri söyleriz. Denizin mavisi, Ormanın yeşili ve Güneşin orijinal sarısı sadece Ereğli’de vardır. Ereğli’yi görmeden ölenler bu dünyadan noksan gitmiş olur. 
Michael Jackson, Ereğli’yi görmeden gözleri açık gitti. Ama önümüzdeki Eylül ayında vokalisti geliyor. Ereğli görülmesi yaşanılması ve misafirlerinizi getirebileceğiniz bir yerdir."dedi.
(Haber: Meryem Demir)

Editör: Haber Merkezi