Zonguldak'ın Ereğli ilçe Belediyesi, 1994 yılından itibaren olduğu gibi bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırmak için seferber oldu. Sefer taslarına bol kepçe lezzetli yemekler doldurarak ilk iftara yetişmesi için start veren Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bugün bin kişilik sıcak yemek ile start veriyoruz. Bu sayı her geçen gün artacaktır. İşsiz kalmış, yardıma muhtaç, evinden çıkamayan kim varsa Ereğli Belediyesi’nin sıcak yemeği sofrasında olacak, gıda kolisi yardımı yapacağız. Tüm halkımızın Ramazan ayını tebrik ediyorum” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Ramazan ayının ilk gününde Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın start vermesiyle sefer taslarını yola çıkardı, 1000 kişilik sıcak yemekler iftar öncesi evlere ulaşıyor.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık, göreve geldiği 1994 yılından itibaren her Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak aş uygulamasının startını, bu Ramazan ayında da belediye yemekhanesinde verdi. Belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin katılımıyla sefer taslarını bol kepçe dolduran Başkan Posbıyık, “Ramazan ayı boyunca bir tas çorba, bir kap yemek ihtiyacı olan tüm ihtiyaç sahiplerinin sofrasında olacağız” dedi.
İHTİYAÇ SAHİBİ HERKES HİİÇ UTANMADAN BAŞVURSUN
Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Ramazan ayının birinci günü. Ramazan ayının tüm İslam alemine, ülkemize, şehrimize, hayırlar getirmesini diliyorum. Bütün vatandaşlarımızın Ramazanını sağlık ve huzur içerisinde geçirmesini diliyorum. 
Göreve geldiğim ilk 1994 yılından itibaren sürdürdüğümüz, sıcak havalarda mahallelerde iftar olarak verdiğimiz uygulamaya diğer zamanlarda da sefer taslarıyla ihtiyaç sahiplerinin evlerine 3 kap yemeği ve ekmeğini, sıcak aşını götürerek devam ediyoruz. Ekip olarak büyük bir şevk ile bu işi yapıyoruz çünkü bize de büyük bir huzur veriyor. Bu arada sıcak aşları uç noktalara getirmek için miktar bir hayli fazla oluyor. Bu çalışmalarımıza hayırseverlerden de destek geliyor. Ayni yardımlarda bulunuyorlar. Bütün mesele ihtiyaç sahibi insanlarımızın evlerinde rahat bir ramazan geçirebilmesi...
Yemeklerimizi çok hijyen bir ortamda hazırlıyoruz. Belediyemiz mutfağında çok değerli aşçılarımız tarafından lezzetli yemekler hazırlanıyor. Ramazan ayı boyunca hangi gün ne yemek çıkacak programımız hazır. Mutlaka her yemekte et olacak. Ereğli’de bu işi yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
1000 KİŞİYLE START VERİYORUZ
Ramazanın ilk günü itibarıyla bin kişilik sıcak yemek dağıtımımızla start veriyoruz. Tabii bu sayı her gün artacaktır. Buradan değerli Ereğli halkına sesleniyorum; Bizim ulaşamadığımız, tespit edemediğimiz aileleri lütfen hiç çekinmeden bize bildirin. Sayı diye bir sıkıntımız yok, ihtiyaç sahiplerinin hepsine ulaşmak istiyoruz. Gıda kolisi ve sıcak yemek vermek istiyoruz. Merkez Cumhuriyet Halk Evi’nde kayıtlarımız devam ediyor. Gıda kolilerini ve sıcak yemeği bizzat ekiplerimiz tespit ederek veriyor. Derneklere, STK’lara toptan koli vermiyoruz bizzat tespit edip belediye olarak ekiplerimiz veriyor. Derneklerimiz, STK’lar, kooperatifler de bize yardımcı olsun, ihtiyaç sahiplerini bizlere bildirsinler. 
Bugün menümüzde mercimek çorbası, tas kebap, pilav var. Sefer taslarımız aile bireylerinin sayısına göre hazırlandı. 2 kişilikten 10 kişiliğe kadar sefer tasımız var. 3 kap sıcak yemeğin yanında zaman zaman hayırseverlerimizden gelecek tulumba , baklava tatlısı ve meyve de vereceğiz.”
Başkan Posbıyık’ın açıklamasının ardından belediye ekipleri başvurular dahilinde tespit edilen ailelerin evlerine sıcak yemek ve gıda kolilerinin dağıtımına başladılar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi