Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler tarafından Gazipaşa Caddesinde telefon ile dolandırıcılık konusunda broşür dağıtıldı.

Gazipaşa Caddesinde ve bilhassa banka önlerinde bekleyen vatandaşlara dağıtılan broşürde, “Emniyet uyarıyor”, ‘Telefon dolandırıcılarına dikkat’, ‘Dikkat dolandırıcıların bu oyununa kanmayın’, ‘Telefon dolandırıcılığına karşı alınması gereken önlemler’ ile ihbarlarınızı Alo 155 Polis Hattına ve 155 BMB olarak ücretsiz olarak bildirebilirsiniz, denildi.

Broşürde, ‘Telefon dolandırıcılığına karşı alınması gereken önlemlerde, size gelen telefonların Emniyet birimlerinden gelip gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle 155 Polis İmdat hattını arayarak veya en yakın polis merkezine giderek bilgi alınız. Polisin ve kamu görevlisinin para istemeyeceğini, para istemenin veya vermenin suç olduğunu da unutmayınız. Dolandırıcılık maksadıyla kendilerine POLİS veya SAVCI süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesi duyulsa bile buna asla itibar edilmemelidir” denildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi