Zonguldak Belediye Meclisinin Haziran ayı ilk meclis toplantısı Belediye Başkan vekili Bünyamin Babaiban başkanlığında yapıldı.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın Ankara’da olması nedeniyle meclis toplantısı başkan vekili Bünyamin Babaiban başkanlığında yapılırken, meclise AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili meclis üyeleri ile daire müdürleri ve bazı misafirler katıldı.

Yoklama ve açılışın ardından toplam 6 maddelik gündeme geçildi.

Gündemin ilk maddesi oy birliği ile kabul edilirken, ikinci maddede yer alan; “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 13.05.2022 tarihli ve 42318 sayılı, Belediyemiz 2022 Mali Yılı Gelir Tarifesinin 60’ıncı sayfasında bulunan Kapuz Plajı Hizmet Tarifesi altındaki maddelerin güncellenmesi talebi ile ilgili yazısı” üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Grup başkan vekili Atınç Kayınova söz alarak, “Türkiye’de insanlar kışın ısınmak için kullandıkları doğalgaza, elektriğe tam da bugün yüzde 30 ile yüzde 15 dolayında bir zam geldi. Yazın da bu insanlar bırakın da güneşte bedavaya ısınsınlar. Kapuz’un 2-2,5 aylık sezon sürecindeki geliri Zonguldak Belediyesi bütçesi açık vermez, açıkta kalmaz veriyorsa da denizdeki bardakdaki su gibi bir şeydir. Bunu tam da sezon açılışında, tam vızır vızır zam gelirken Meclis’e getirilmesini biz yanlış buluyoruz” dedi.

Zonguldak Belediye Meclisi Başkan vekili Bünyamin Babaiban’da konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmada; “Bu hizmetleri kaliteli bir şekilde yürütebilmek devam ettirebilmek, sürdürülebilir hale getirebilmek için buradaki bütçe kalemini tekrar arkadaşlar getirsin dedik. Bu yazlık tesisin bir şekilde işletilmesi lazım. Biz geçen yıl biliyorsunuz birçok kalemde de zam yapmadık. Zam yapmayı uygun görmedik. Fakat en azından orada kendi masraflarını karşılayacak, arkadaşlarımızın burada bir düzenleme yapması gerekmektedir. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

Gündemin 3’ncü maddesi olan Kapuz Plaj tesisleri ile ilgili madde üzerine yapılan konuşmaların ardından bu madde AK Parti ve MHP’nin oyları ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Gündemde yer alan diğer maddeler ise; oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi