Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm-Emek-Der) Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Yaşlılar Haftası’nda hükümete seslendi, “Emeklinin, yaşlının hakkını vermediğiniz için pişman olacaksınız.”

İktidara; “Yaşlılara ne verdiniz? Her iki dini bayramda verilen ikramiyeyi mi arttırdınız? Sağlıkta kesilen katkı paylarını mı durdurdunuz? İntibak yasasını mı çıkarttınız?” sorularını yönelten Tüm-Emek-Der Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “Perişan durumdayız. Yaşlıyız üzgünüz” diyerek sitemini dile getirdi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

ZONGULDAK’TA YASALAR UNUTULUYOR

“İçinde bulunduğumuz haftanın Yaşlılar Haftası olması nedeniyle açıklama yapma gereğini duydum. Türkiye’de yasalar uygulanıyor ama Zonguldak’ta zaman zaman yasalar unutuluyor. Muharrem Akdemir zamanında da olmuştu ama kendisi zamanla toparladı. Ama şu an da Sayın Belediye Başkanımız ile defalarca konuşmamıza rağmen, bu halk otobüslerine 65 yaş üstü emeklilerin ücretsiz binmesi gerekirken hepsinden ücret alınıyor. Yani yasalar da, tüzükler de, kanunlar da Zonguldak’ta uygulanmıyor. Buradan tüm milletvekillerine, tüm siyasilere bürokratlara sesleniyorum. Ve diyorum ki Yaşlılar Haftası kutlanırken ne diyeceksiniz. Ne söyleyecekseniz. 13.5 milyon emekli var. Hepimiz emekliyiz. Emekliler vatanı ve milleti için yıllarını harcadı. Bizler yaşlı insanlarız, emekliyiz ama hayattan emekli olmadık ve mücadelemiz devam ediyor.

EMEKLİNİN, YAŞLININ HAKKINI VERMEDİĞİNİZ İÇİN PİŞMAN OLACAKSINIZ

Bizi ciddiye almayanlar. Yaşlılar Haftası’nda neye göre açıklama yapacaklar. Yaşlılara ne verdiniz; her iki dini bayramda verilen ikramiyeyi mi arttırdınız? Sağlıkta kesilen katkı paylarını mı durdurdunuz? İntibak yasasını mı çıkarttınız? Perişan durumdayız, Yaşlıyız üzgünüz, yarın hepiniz sizlerde emekli olacaksınız ve bizim duruma düşecekseniz ve yarın emeklinin, yaşlının hakkını vermediğiniz için pişman olacaksınız. Yaşlılar Haftasını kutlarken yaşlılara saygı duyuyoruz onlar bizim canımız ciğerimiz derken ilk önce yaşlının hak ve menfaatlerini koruyacaksınız. Tüm emekli arkadaşlarımız telefon ediyorlar. Ne oldu bizim intibak yasamız, ne oldu bizim sağlıktan kesilen katkı paylarımız, bizimde sabrımız bir yere kadar” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi