Çaycuma ilçesi Perşembe beldesinde Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri Şehit Astsubay Salim Uçar Ortaokulu bahçesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların bando eşliğinde şehir içindeki kortej yürüyüşünün ardından kutlama programına; Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam ve Belediye Meclis üyeleri, Perşembe Jandarma Karakol Komutanı Fikret Uslu, Filiz Rıfat Güpgüpoğlu Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Ardıç, Şehit Astsubay Salim Uçar Ortaokulu Müdürü Mustafa Yılmaz , Ortaokul Müdür Yardımcısı Ergin Yılmaz , Şehit Astsubay Salim Uçar İlkokulu Müdürü Şenol Özdil, Perşembe Anaokulu Müdiresi İstemi Demirbaş, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar , siyasi parti ve STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Okul Müdürü Mustafa Yılmaz ve Belediye Başkanı İsmail İnam , günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İsmail İnam, Karakol Komutanı Fikret Uslu ve Okul Müdürümüz Mustafa Yılmaz halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle beldemizdeki okullarda ve ilçemizde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri protokol tarafından kendilerine takdim edildi. Ödül takdiminin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrenciler de yazdıkları şiir ve kompozisyonları okudular. 8.nci sınıf öğrencilerinin, vatandaşların beğeniyle izledikleri horon halk oyununu sergilemelerinden sonra, 8. sınıf öğrencilerimiz Cumhuriyet Oratoryosunu seslendirildi. Öğrencilerin okudukları şiirlerle devam eden programda Şehit Astsubay Salim Uça rİlkokulu öğrencilerinin Zonguldak yöresine ait halk oyunları gösterisi de izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Özel eğitim sınıfı öğrencilerimizin hazırladığı işaret dili gösterisi, 8/D sınıfı öğrencilerimizin modern dans gösterisi, 7 ve 8.nci sınıf öğrencilerimizin hazırladığı koro dinletisi ve özel eğitim sınıfımızın dans gösterisiyle süren program, 7 ve 8.nci sınıf öğrencilerimizin ortak hazırladıkları bayrak gösterisi ve İzmir Marşını okumalarıyla sona erdi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi