17 günlük tam kapanma döneminde yayımlanan genelgeyle bugün soğuksu pazaryeri açıldı.

Soğuksu Pazaryeri yayımlanan genelge kapsamında 8 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak.

Pazar yerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak zabıta ve polis ekipleri pazaryerinin girişinde ve içerisinde önlemler alarak vatandaşları pandemi kurallarına göre alışverişlerini yapmaları hususunda uyardılar. Pazaryerinde sadece yaş sebze, meyve ile fide satışına izin verilirken temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi ürünlerin satışına izin verilmedi.

COŞKUN, “VATANDAŞLAR PAZAR YERİNE İLGİ GÖSTERDİ”

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Soğuksu Pazaryerinin açılması ile ilgili açıklamasında, “Vatandaş Pazar yerinin açılmasına bayağı ilgi gösterdiler. Pazarın açık olması fiyatları dengeliyor. Emniyet ekipleri, zabıta ekipleri ve Pazarcılar odasının ekipleri güzel bir çalışma yapıyorlar. Mesafe hijyen, maskeye dikkat ediyorlar. Bence olması gereken bu. Keşke imkan olsaydı diğer esnaflarımız da açabilseydi. İnşallah 17 Ağustos’tan itibaren normal hayata gireriz” dedi.

BALCI, “PAZAR YERİNDE YASAK OLAN MARKETTE NASIL SERBEST OLUYOR?”

Soğuksu Pazaryerinde baharatçı esnafı olan Nihat Balcı genelge kapsamında tezgahını açamadığını belirterek şunları söyledi: Koronavirüs salgını nedeniyle bazı yerlere yasaklar geldi bizde saygı duyduk. Pazarcı esnafına Cumartesi günleri olmak kaydıyla haftada 1 gün tezgahlarını açabilecekleri söylendi. Yaş sebze, meyve ve fideciler tezgahlarını açabildi baharatçı veya bakliyatcı esnaflarına tezgahları açtırılmadı. Bende bize tezgahlarımızı açtırmayanlara soruyorum; bize yapılan kontroller herhangi bir markette uygulanıyor mu? Hayır! Bu salgın yayılacaksa marketlerden yayılacak pazaryerinden değil. Çünkü pazaryeri açık alan ve pazarcı esnafı neden kısıtlanıyor? Ben 40 yıllık pazarcı esnafıyım şuanda cebimde ekmek alacak param yok. Bizim ürünlerimizin satışı pazarda yasak marketlerde nasıl serbest oluyor. Bunun ayrımını yetkililer neye göre yapıyor anlamış değiliz.”

YILMAZ, “TEZGAHLARIMIZI AÇMAMIZ ÇOK GÜZEL OLDU”

Soğuksu Pazaryerinde yaş sebze satıcısı olan Bahattin Yılmaz, “Haftada bir günde olsa tezgahımızı açmamız çok güzel oldu. Çünkü biz üretici olduğumuzdan pazaryeri açılmadığı zaman mallarımız hep ziyan oluyor. Bahçemizde yetiştirdiğimiz sebze ve meyvelerimizi burada satmamız hem mahsulün ziyan olmasını engelliyor hem evimizin rızkını kazanıyoruz hem de ekonomiye katkı oluyor. Bu nedenle tezgahlarımızın açılmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum” dedi.  Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi