Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Başkanı Kadir Bacıoğlu yaptığı açıklamada, “Malum olduğu üzere ülkemiz küresel ölçekte bir tehditle karşı karşıyadır. Tabi ki paniğe izin vermeyeceğiz fakat asla rehavete de düşmeyeceğiz” dedi.

Bacıoğlu açıklamasında, “Koronavirüs tehlikesine karşı devletimiz bir dizi tedbirleri hayata geçirmiş durumdadır. Dün Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanlığı Eşgüdüm Toplantısında da konu tüm yönleriyle değerlendirilmiş ve çeşitli tedbirler hayata geçirilmiştir. Hiç şüphe yoktur ki, alınan bu tedbirlerin sağlayacağı fayda, vatandaşlarımızın ikaz ve yönlendirmelere riayet etmesiyle doğru orantılı olacaktır” diyerek şunları söyledi:

“Türkiye Kamu-Sen, sorumlu sivil toplum kuruluşu olarak, toplumumuzun doğru bilgilendirilmesi ve topluma örnek teşkil edecek bir pozisyon alacaktır. Konfederasyonumuz, toplumda bir panik havası oluşturulmasına müsaade etmeden, Devletimizin aldığı tedbirlerin hayata geçirilmesi anlamında üzerimize düşen görevi yerine getirecektir.  Bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanının “Mümkün olduğunca evlerinizde kalın, temastan kaçının” söylemlerini dikkate alarak, bizde tüm vatandaşlarımıza alınan kararlara harfiyen riayet etmenin gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyor, resmi açıklamalar dışında yapılan haber ve söylemlere itimat edilmemesini ve her bir vatandaşımızın mümkün olduğunca evlerinden çıkmamaları noktasında çağrıda bulunuyoruz.

Topluma örnek teşkil etmek  amacıyla, insanlarımızın birbirleriyle mümkün mertebe az temas sağlaması içinde kedi ilave tedbirlerimizi de hayata geçireceğiz. Bu bağlamda, sendikal toplantılarımıza ara veriyor, ziyaretlerimizi en asgari düzeye çekiyoruz.

Virüsün bulaşıcılığını en aza indirmek amacıyla insanlarımızın birbirleriyle temasını asgariye indirme tedbirleri kapsamında; lokal ve dinlenme salonlarımızı kapattığımızı ve ayrıca hizmet binalarımıza ziyaretlerin asgariye indirilmesi gerektiğini, telefon ve elektronik haberleşme vasıtalarıyla hizmetlerin yürütüleceğini üyelerimize duyuruyoruz. Tabii ki paniğe izin vermeyeceğiz fakat asla rehavete de düşmeyeceğiz.

Türkiye Kamu-Sen, ülkemizin karşı karşıya olduğu tehlikenin şuurundadır ve bir güven kapısı olarak topluma karşı sorumluluğunu eksiksiz yerine getirecektir.  Türkiye Kamu-Sen olarak, her milli meselede olduğu gibi, “önce ülkem” anlayışıyla kişisel ve kurumsal tüm önceliklerimizi tali hususlar olarak kabul edecek ve milletimizin sıhhatine karşı oluşan bu küresel tehdit karşısında da milli duruşumuzu örnek teşkil edecek şekilde ortaya koyacağız.

Milletimizin ve Devletimizin ihtiyaç duyduğu her zaman, değil elini gövdesini taşın altına koyan her bir dava arkadaşımdan ALLAH(cc) razı olsun. Gayret devletten, tedbir milletten, takdir Yaradan’dan” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi