Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, ülkeyi etkileyen pandemiye rağmen belediye çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.

Zonguldak Belediyesi tarafından seçim döneminde verilen birçok söz ve projelerin  yavaş yavaş ihaleleri yapılarak çalışmaları başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da oldukça önem verdiği ve yapılan projeler takip edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, Zonguldak’a gelerek devam eden bakanlığına bağlı projeleri takip ederek  yetkililerden bilgi alıyor.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak’ta yaz mevsiminin vazgeçilmezi, yeşil ile mavinin birleştiği muhteşem bir koy içerisinde yer alan göz bebeğimiz Kapuz Plajı’nda yaz sezonuna hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Birçok yerde alt yapı çalışmalarını tamamlayan Zonguldak Belediyesi ardından asfalt çalışmalarına başlarken, son olarak Milli Egemenlik Caddesinde asfaltı bitirmesinin ardından yol çizgileri de çizildi.

Zonguldak kent merkezinin Acılık mevkiinde bulunan ve mevcut yerde uzun süre Sosyete pazarı açılırken, aynı mevki de Zonguldak Belediyesine ait İtfaiye Müdürlüğü yer alıyordu. Burada TOKİ tarafından ihale sonucunda şantiye alanında Acılık İş Merkezi ve Konut Projesinin çalışmaları hızlı bir şekilde başladı.

Yıllardır sürüncemede olan Soğuksu’da ‘Lavuar Alanı Projesi’ TOKİ başkanlığınca ihale edilirken, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan projenin Zonguldak’a hayırlı olmasını diledi.

20 yıldır Zonguldak Belediyesinin  taşınmazlarının üzerinde kamu hacizlerinin olması nedeniyle tapularını alamayan Baştarla, Mithatpaşa ve Çınartepe Mahallelerinde ikamet eden hak sahipleri tapularına kavuşma mutluluğu yaşadılar.  Tapu dağıtım töreninde atandaşlara yıllardır bekledikleri tapularını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ve AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Hamdi Uçar teslim etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan tapu dağıtımı ile ilgili açıklamasında, “Diğer mahallelerimizde ikamet eden ve hak sahipliği tespit edilen vatandaşlarımızın tapuları en kısa zamanda verilecek olup, böylelikle şehrimizde mülkiyet sorunu da ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

Zonguldak Belediyesinin projeleri arasında yer alan Kozlu sahil yolunda bulunan Kızlar Plajında, yapımı devam eden Engelsiz Yaşam Merkezinin de en kısa zamanda biterek hizmete açılacağı bildirildi.

Öte yandan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın göreve geldiği zaman en önemli projelerinden bir tanesi olan Liman Projesindeki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken, geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından gezilerek büyük bir ihtimalle Ağustos ayı sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiği öğrenildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, 2019 yılında göreve geldiği günden beri bugüne kadar yapılan projeler ve belediye çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Göreve geleli yaklaşık 26 ayı doldurduk. Emeğin başkenti Karaelmas diyarı Zonguldak’ımızın yıllardır beklediği hizmetleri vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi halkımız ve vatandaşlarımıza hizmet sunmak için 7-24 fazlasıyla mücadele ediyoruz.

Seçim zamanı 5 ana proje bunların hepsi sosyal donatı projeleri. Zonguldak’ın denizi doğası, yeşili, kömürü ve kültürünü hepsini kaynaştırıp vatandaşımızın rahat nefes alacağı kaliteli vakit geçirebileceği yerlerin sayısı yok denecek kadar azdı.

Bunların en önemlisi sahildeki proje TOKİ tarafından organize edildi. Yıllardır atıl durumda olan işletmeleri yıkarak yeniden yapılandırmaya başladık. Vatandaşlara daha kaliteli bir alan oluşturmak istiyoruz. İnşallah Ağustos ayında hizmete sunulacak.

20 yıldır bekleyen Lavuar alanının ihalesi yapıldı. Yüklenici firma sözleşmeyi imzaladı. Haziran’ın ilk haftasında yer teslimi yapılacak. Yaklaşık 1 sene içinde vatandaşların vakit geçirebileceği 100 kişilik salon, emekli konağı. Gençlik Merkezimiz ve bir cafeteryanın olacağı peyzaj alanı oluşturacağız. Bu hepimizin beklediği önemli bir proje. Çevr8e ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ’ye teşekkür ederiz

Cumhurbaşkanımızın hassasiyetle üzerinde durduğu cami inşaatımızın açılışını  Haziran ayında gerçekleştireceğiz. Daha önce yapılan Manolya park diğer adıyla beton park alanı onu da restorasyonunu yaparak peyzaj alanı Uzunmehmet Parkı olacak. Vatandaşlarımızın kullanımına açılacak.

Göreve geldiğimiz günden beri vatandaşlarımızın en çok şikayetçi olduğu konulardan bir tanesi mahallerimizdeki yol sorunu idi. Bugüne kadar 70 bin ton asfalt, 100 bin metreküp parke ve beton parke ile çoğunu hallettik. Vatandaşların birçok istekleri var. Yeterli değil talepleri var ama yol derdini bitiremedik. Yol sorunu 2 yıl içinde kalmayacak ve tarihe gömülecek.

Sosyal belediyecilik anlamında yaklaşık 14 aydır ülkemizde  ve dünyada covid ile mücadeleyi bırakmıyoruz. Çevre ve Şehircililik anlamında sorunlarımız var. Türkiye’ye bizim ilimizin sesini duyurduk. Caddelerimizin 3 tane olması, sınırlı olması nedeniyle yaklaşık 200 bin nüfus aynı caddede aynı lokasyonda olması ile COVİD mücadelesinde hızlı bir yayılım yaşadık. Şu anda durum iyiye gidiyor. Kötü başlayan süreci iyi bitirerek dezenfekte temizlik pandemi ile ilgili belediye çalışanları elinden geleni yaptı.

Zonguldak Kent Ormanı ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğünden tahsisini aldık. Doğayla iç içe yeşili su kaynakları ile kaliteli vakit geçireceğimiz bir ortam hazırlıyoruz. Ağustos ayında faaliyete geçecek. Orta Kapuz projesinde Valilik eliyle Yap-İşlet devriyle en kısa zamanda ihalesini yapacağız.

Kent merkezinin en önemli mahallelerinden olan Fener Mahallesinin kent için ayrı bir önemi var. Oranında ihalesi yapıldı, koruma kurulundan haber bekliyoruz. Yaklaşık 10 milyonluk bir proje. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bize kol kanat gerdi sayın bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Zonguldak’ta Asri Mezarlık Müdürlüğü var ama şu anda yeterli değil. Yer kalmadı Kırat Ailesi mezarlığı

2012 yılında ihalesi yapılmıştı biz göreve geldiğimizde yaptığımız çalışma ile bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız. Eylül ayından itibaren mezarlık hizmetlerini sunacağız.

Zonguldak’ta Belediye karşısında bulunan İtfaiye Müdürlüğünün orada bulunan arsayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yaptığımız görüşmede kentsel dönüşüme soktuk. Rezerve alanı olacak. 3 kat ticari ve 4 kat mesken olmak üzere 7 kat yapılacak önümüzdeki seneye tamamlanacak. Fevkani köprüsünü kaldırmaya çalışıyoruz. Raporlar çıktı risk almamak kaydı ile buradaki esnafların Acılık’ta yapılacak inşaatta kendilerine yer sağlayacağız.

Önümüzdeki günlerde başka projeler gelecek. Arkadaşlarımız ile gayret ediyoruz. Şantiyelerimizi bir araya topladık. 3 ay içinde verimli bir duruma gelecek.

Valilik binasındaki Belediye Kültür Merkezinin restorasyonu için Kültür Bakanlığının onayını aldık. Projeleri çizildi. 2022 yılının ilk yatırım programına alacağız. Belediye Kültür Merkezini hak ettiği yere taşıyacağız.

Millet bahçesi projesi ile ilgili vahşi çöp döküm alanının olduğu yerde metan gazı, Karadeniz’in azgın dalgalarından zarar görmemek maliyet olarak proje bittikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın oluru ile 2022 yılında ilk kazma vurulacak.

Zongulda-Kozlu sahil  yolunda Engelsiz Yaşam Merkezini faaliyete geçirdik. Bütün engelli bireylerimizin kendilerinin vakit geçirebileceği bir alan yoktu Sahilde engelliler için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte bunu hayata geçirdik. Haziran 15’inde faaliyete geçecek.Dere ıslah projesini geçen yıl başlatmıştık. İlk etabını bitirdik ikinci etabını da yatırım programına koyduk 

Zonguldak’ın Hayvan Yaşam Projesi Kozlu Kızılcakese mevkiinde 38 dönüm arazi üzerinde yapılıyor. Yaradanın sessiz kullarının tedavi bakımlarının yapılacağı bittiği zaman herkesin hayran kalacağı proje ile ilgili yer teslimi yapıldı.

ZONGULDAK OLARAK ÇOK DAHA FAZLASINI İSTİYORUZ

Bunlar yeterli değil. Zonguldak olarak çok daha fazlasını istiyoruz. Planlamada en önde gidiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve bütün bakanların katkıları var. Allah devletimize zeval vermesin, Zonguldak  belediyesi olarak bu işin içinde her zaman varız. Bu şekilde destek verildiği  sürece Zonguldak üzerindeki ölü toprağını atacak. Ve tekrar Cumhuriyetin ilk şehri emeğin başkenti yıllardır enerji anlamında ekonomiye katkı  anlamında lokomotif  görevi görmüş Zonguldak eski şaalı dönemine dönecek. Filyos açıklarında enerji bulundu kömürün ardından enerji üssü olmaya talibiz.

Bütün mahallelerimizde duvardan tutunda, parke ve beton asfalt hem çocukların park hemde ailelerin yararlanacağı 2021 yılında 12 tane parkı hizmete sunucağız. 7 tanesi bitti 5 tanesi yapım aşamasında. Bu sayıları önümüzdeki günlerde artırmak istiyoruz. Vatandaşlarımızın daha iyi sağlıkla spor  yapması için projelerimiz devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde 2 mahalle parkı ile vatandaşlarımız karşısına çıkacağız. Merkez Çarşısı kentsel dönüşüme sokmak için işyerlerinden destek aldık, deprem raporunu aldık. Zonguldak’a yakışırı depreme dayanıklı bir bina inşaatını 4 ay içinde başlamak istiyoruz” Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi