Zonguldak İl Özel İdareye 12 adet kar küreme aracının geldiği bildirildi. İl Genel Meclisi toplantılarında alınan karar sonrasında, 12 tane kar küreme aracı Cuma günü akşamı ilimize gelerek, Kokaksu’daki Özel İdare ek binasına konuşlandırıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yaptığı açıklamada, “12 tane kar küreme aracı Özel İdare müdürlüğümüze geldi. Gelen araçların tanesi 750 bin TL’den yaklaşık 9 milyona mal oldu. Gelen kar küreme araçlarımız 6 adet şantiyeye paylaşılacak. Hayırlı ile hizmet vermeye başlayacak. İnşallah devamı gelecek. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz da konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “2020 yılı yatırım programı kapsamında İl Özel idaresi araç parkını yenileme kararı aldı. İl Genel Meclisi 20 milyon TL bütçe ayırdı” diyerek şunları söyledi: “Bu kapsamda 6 adet kanal kazıcı geçtiğimiz aylarda ilçelerimize dağıtıldı.

12 adet kamyon aynı zamanda kar küreme özelliği olan mercedes marka araçlar da dün akşam itibarı ile ilimize getirildi. Böylece araç parkı gençleştirildi. Yeni araçlardan sonra eski kamyonlar da su tankeri vidanjör ve araç taşıyıcı olarak dizayn edilecek. Gelen kar küreme araçları şantiyelere dağıtılacak. İlimiz için hayırlı uğurlu olsun” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi