Gelecek Partisi Zonguldak Merkez İlçe yönetimi Zonguldak terminalinde bulunan esnafları ziyaret ettiler.

Gelecek Partisi Merkez İlçe Başkanı Hülya Özçelik beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı ziyarette terminal esnaflarını ziyaret ederek durumları hakkında bilgi alış verişinde bulundular.

Özçelik ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, “Terminalden çıkış yaptığımız sırada bir otobüs firma şoförünün kendi aracını önündeki bir kova suyla temizlemeye çalıştığını gördüm, kendisiyle sohbet etmeye başladığımda bizimde çok ciddi bir sorunumuz var başkan bizim sesimizi duyurur musunuz dedi, bana anlattığı sorunu sizinle paylaşıyorum ve aynı zamanda Zonguldak belediyesini göreve davet ediyorum.

Terminale giriş yapan otobüslerden 10 TL ve 4 saatlik bekleme ücreti karşılığı 36 TL para alınmaktadır. Yolcu indirdikten sonra otobüsün temizliği ve havalandırılması için arabalar terminalin içinde arka tarafa çekiliyor. Her firma kendi aracının temizliği bir sonraki yolcu taşıma sırasına kadar yapıyor, terminalin içerisinde musluk ve buna bağlı hortum bulunmasına rağmen bu suyu 46 TL ücret alan otobüslerin kullanılmasına izin verilmiyor dolayısıyla her firma aracının içini ve dışını yanında getirdikleri suyla yapmaya çalışıyor.

Temizliğin ön plana alınması gereken bugünlerde 1 kova suyla otobüslerin dezenfekte edilmesi yolcular için hiçte güvenli olduğunu düşünmüyorum. Belediyenin toplam aldığı 46 TL’ye rağmen terminal içerisindeki suyun kullanıma açık olması gerektiğini düşünmekteyim.

Buradan Zonguldak belediyesine çağrı yapıyorum. İktidar partisinin bir yöneticisi olarak bizim sözlerimize kulak asmıyorsanız kendi yönetiminizde var olan Sağlık bakanımızın sözlerini dikkate almanızı tavsiye eder ve bu konunun hassasiyetini anlamanızı rica ederim” dedi.

Gelecek Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Hülya Özçelik, “Terminalde bulunan esnaflarımıza destek olmak için ziyarette bulunduk. İktidarın biz bize yeteriz kampanyasında asgari ücretli vatandaşlarımız dahi destek olurken devletimizin özellikle Zonguldak belediyesinin esnaflarımıza hiç bir desteği bulunmamaktadır. Zor durumda kalan terminal esnaflarımızın kira konusunun belediyenin desteğiyle bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bu konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi