Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, yeni yayımlanan genelgeye göre oto galericilerinin işyeri ruhsatı ve uygunluk belgesi olmadan yetki belgesi alınabileceğini belirtti.

Oto Galericileri için çok önemli olan işyeri ruhsatı, uygunluk belgesi ve yetki belgesi alımı hakkında açıklama yapan Zonguldak Oto Galericileri Derneği Başkanı Mustafa Özcan, şunları söyledi:

“Yetki Belgesi ile ilgili genelgeyi Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan imzaladı. Genelgeye göre işyeri ruhsatı ve uygunluk belgesi olmadan da yetki belgesi alınabilecektir. İşyeri ruhsat alma süresi bitimine, yani 31 Temmuz 2021 tarihine kadar, işyerimi mevzuata uygun hale getireceğim diye Ticaret İl Müdürlüklerine taahhütname veren galerici esnafı, işyeri ruhsatı ve uygunluk belgesi aranmaksızın Yetki Belgesi alabilecektir. Mesleki yeterlilik belgesi olmayan meslektaşlarımız 10 Ekim 2020 tarihine kadar derneğimize müracaat etmesi gerekiyor. Bu genelge ile esnafımızın özellikle KDV sıkıntısı bir süreliğine de olsa son bulacaktır. Ancak 1 sene sonra yer sorunumuz yine karşımıza çıkacak. Yer sorunumuzun çözümü için bizzat ilgilenen Sayın Zonguldak Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan Bey’e çok teşekkür ediyoruz. İnşallah yer sorunumuz çözüme kavuşacak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi