Çaycuma Ve Çevre Köylerini Güzelleştirme Ve Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, 2 Nisan Otizm farkındalık günü etkinliği kapsamında Zonguldak’ta bulunan Özel Eğitim Meslek Okulları’nda eğitim gören otizmli öğrencilere bugünün anısına hikaye kitabı hediye etti.

Çiloğlu yaptığı açıklamada, “Ülkemizde her 20 dakikada bir çocuğa otizm teşhisi konuluyor. İki iş insanımız tarafından derneğimize bağışlanan 10 bin adet çocuk hikaye kitaplarını ihtiyaç sahibi öğrencilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Bugün de Otizm Farkındalık Günü kapsamında ilimizde bulunan ve otizmli çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarımıza kitap bağışında bulunduk. Kitap bağışında bulunan iş insanlarımıza ve otizmli çocuklarımızın okuması için büyük gayret sarf eden öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. İlk defa bu okula geldim ve inanın çok etkilendim. Buradaki özveri ve emeği yakından gördük ve çok duygulandım.

Otizmli çocuklar yeni hikaye kitaplarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken; sevinçlerini öğretmenleriyle, bize destek olan iki iş insanı dostumuz ve üyelerimiz ile paylaşıyor. Bu evlatlarımıza da başarılar diliyorum”

Editör: Haber Merkezi