Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanı Fatih Ülküdür, Şube Müdürleri Akın Emin ve Özgür Toprak ile birlikte Orman Bölge Müdürlüğüne gelerek Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu'na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler.

Ziyaretleri sırasında Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu eşliğinde değerlendirmelerde bulunmak üzere Gökçebey Orman Zararlıları ile Biyolojik Mücadele Laboratuvarına geçtiler.

Kestane Gal arısına karşı biyolojik mücadelede yardımcı olacak zararlının doğal düşmanı Torymus sinensis üretim süreci hakkında yapılan faaliyetleri yerinde inceleyerek bu mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ile geleceğe yönelik yapılacak çalışmalar hakkında laboratuvar görevlilerinden bilgi aldılar.

Ziyarette, Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanı Fatih Ülküder ve beraberindekiler Vatandaşların da gelir sağladığı odun dışı orman ürünü olan kestanenin verimini düşüren Kestane Gal Arısına ve ayrıca Şimşir Güvesine karşı yurt çapında yapılacak mücadelede laboratuvarımızın önemli merkezlerden biri olacağını belirttiler.

Misafirler, Gökçebey Orman Fidanlığında yetiştirilen kestane fidanlarının durumlarını da gözlemleyip incelemelerini tamamladıktan sonra memnuniyetlerini dile getirerek Bölgeden ayrıldılar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi