Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde 2020 yılında göreve başlayan sözleşmeli orman mühendisleri ve orman muhafaza memurlarına yönelik devam eden ve Orman Genel Müdürlüğünce düzenlenen 2021 yılı Hizmet İçi Eğitim Seminerleri orman mühendisleri için son bölümü olan ağaçlandırma, fidanlık tekniği ve etüd proje konularında teorik ve uygulamalı eğitimler ile tamamlandı.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu kapanış konuşmasında işletme şefleri ve mühendislere seslendi.

Yaptığı konuşmada hayat ve iş tecrübelerini paylaşan Bölge Müdürü Bayraktaroğlu, genç meslektaşlara mesleki konularda tavsiyelerde bulundu.

Bayraktaroğlu, konuşmasında, Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasında en önemli unsurun eğitim olduğunu; hayatımızın ve iş planlarımızda 2021 yılının yarısına geldiğimiz bu günlerde şimdi 2022 yılı planlarımızı yapmamız gerektiğini anlattı.

Yangın sezonu başında araçları ve ekipmanları kontrol edip yangına riskli alanların tespitini yaparak tespit edilen eksikliklere yönelik tedbirlerin zamanında alınması gerektiğini, kurum ciddiyetiyle hareket ederek 12 dakikaya inen müdahale süremizi daha aşağı düşürmek için gayret edilmesi gerektiğini belirten Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Ormancının doğaya normal insanlar gibi bakamayacağını ve bu sorumlulukla ormanlarda oluşabilecek zararlılara karşı tespitte geç kalınmaması gerektiğini anlattı.

Bayraktaroğlu, Ormanda çalışan köylülerin ödemelerinin geciktirmemesi, özellikle bayram öncesi köylülerin ödemelerinin yapılması talimatını verdi.

Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, ayrıca ormanlarımızı geleceğe taşımak için yaptığımız müdahaleler ile ormanlarımızın geleceğe nefes olmasını sağlarken, bu minvalde bakım çalışmalarıyla oluşan orman emvalini ülke ekonomimize kazandırmak için standardizasyon çalışmalarına hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, orman yollarının ormanlarımızdaki kan damarları olduğundan yollarımız açık ve bakımlı olmak zorunda olduğunu, zamanı parayı ve insanı iyi kullanılması gerektiğini belirtti.

Bölge Müdürü Bayraktaroğlu, açıklamasının sonunda, Ormanlar tohumdan başladığı içi seçilen tohum ne kadar kalitesiyle oluşturduğunuz orman o kadar sağlıklı olup geleceğe nefes olacaklarını, başarının en önemli şartının yapılan çalışmaların zamanında ve tekniğine uygun yapılması olduğu, her işin başında durulması gerektiği, insanların yaşam kaynağı olan ormanlara yön veren kişiler olarak bu sorumluluk ve bilinçle çalışmalarımızı planlayarak gerçekleştirilmesi gerektiği, doğaya uygun olarak yapılan çalışmalar ile hem ormanlarımızın sürekliliğini sağlayıp hem de orman endüstrisinin odun hammadde ihtiyacını karşılayarak sağlıklı ormanlar kurmanın yani sıra ülke ekonomisine katkı sağlandığını vurguladı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi