Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı ve yönetimi Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesini ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse ve yönetimi Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören ile üyelerini sendika binasında ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, ziyaretlerinden dolayı MHP il yönetimine teşekkür ederek şunları söyledi:

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

“Bugün aileden biri olan konuğumuz var. Çünkü biz kendimizi tarif ederken büyük bir aileyiz diye ifade ediyoruz. Köklerini bin yıllık tarihinden alan, Türklük gurur ve şiarına dayanan, İslam ahlakıyla beslenen, Atatürkçülükten, Atatürk ilke ve inkılaplarından beslenen bir hareketin mensuplarıyız. Dolayısıyla üzüntümüz bir, sevincimiz bir, kederimiz bir. Onun için biz büyük bir aileyiz diyoruz. Onun için ağladığımız ve güldüğümüz yer burası.

EĞİTİM ANLAMINDA CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR

Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönem içerisinde hayat yüzde 50 durdu eğitimde bununla beraber payına düşeni aldı. Ekonomik anlamda ve eğitim anlamında toplum katmanlarında ciddi sıkıntılarımız var. En büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi öğretmenlerimizin yarısından fazlasının halen aşılanmamış olması. Buna rağmen arkadaşlarımız özel eğitimde ve hafta sonları DYK’larında canhıraş eğitim öğretime devam ediyorlar. Üzüldüğümüz bir konu daha var; Öğretmen arkadaşlarımız yakın zamanda üniversite sınavlarında görev alacaklar. Sınavda görev almak istediğinizde “kovidli bir sınıfta görev almak ister misiniz” diye bir şey çıkıyor. Eğer onu işaretlemezseniz görev vermiyorlar. Bu da öğretmen kovidli sınıfta görev alsın, hastalık bulaşsın 100 lira 2 yüz lira için öl demek. Sağlık mensubu gerekli donanımıyla gidip hastaya bakıyor ama öğretmeni hangi vasıfla sınıfa koyacaksınız.

ÖDÜLLENDİRME NOKTASINDA İLİMİZDE ADİL DAVRANILMIYOR

Bizim yerelde de problemlerimiz var. Mesela son günlerin flaş konusu olan ödüllendirme. Ödüllendirme noktasında ilimizde adil davranılmıyor. Mesela Ereğli-Alaplı bölgesinde ki kaymakamlar arkadaşlarıyla eğitim içerisinde hemhal olup onlarla daha çok vakit geçirdiklerinden problemlere hakim oldukları için çalışanla çalışmayanları ayırt ederken ve onları başarıyla ödüllendirirken Çaycuma’da bir tane arkadaşımız yok. Devrek’te 2 kişi var onlarda şube müdürü. Kilimli ve Kozlu’da 1’er kişi var. Merkezde hemen hemen yok dışardan gelenler var. Dolayısıyla burada mülki amirlerin dikkatinin çekilmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın çalışmaları görmezden geliniyor.

2014’DEKİ FAŞİST ANLAYIŞ İLİMİZDE DEVAM EDİYOR

Ülkemiz birçok problemlerden geçiyor. Akdeniz’deki olaylar, Azerbaycan’daki olaylar, çukur siyasetleri gibi sorunlarda çok ciddi birlik ve beraberliğe ihtiyaç var. Burada siyasi destek veriliyor ama aşağıda da bunun yapıtaşları var. Mesela Kamu-Sen var. Kamu-Sen deki arkadaşlarımızın çoğu liyakatli arkadaşlarımız. Liyakatli arkadaşlarımız bu liyakatlerini faydaya dönüştürmek istiyorlar. Ama maalesef 2014’deki faşist anlayış, 2014’deki paylaşmaz aymaz anlayış maalesef ilimizde devam ediyor bu konuda da birilerinin dikkatinin çekilmesi gerekiyor.

ATATÜRK KARŞITI BİR ANLAYIŞ OLUŞTU

Türk Eğitim-Sen’in ana yapı taşlarından bir tanesi vazgeçilmez Atatürk sevdasıdır. Bu anlamda Çamlıca’daki anlaşılmaz küstah açıklamayı şiddetle kınıyorum. Bu anlamda da partimizden destek bekliyoruz. Bir din adamı Atatürk’ü severken onun din adına yaptıklarını yerlere göklere sığdıramazken maalesef Atatürk karşıtı bir anlayış oluştu. Eğitimcilerin özellikle milliyetçi, vatansever öğretmenlerin Başöğretmen Atatürk’ten vazgeçmemiz mümkün değildir. Bizim anayolumuzu ışıtanlardan bir tanesi de ecdadımızla beraber Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.”

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse ise “Sayın Başkanıma, eğitim camiamıza ve geleceğimizin teminatı evlatlarımızı yetiştiren ve ülkemizin bekasının teminatının için mücadele edecek çocuklarımızı eğitecek olan sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi