Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, “Andımız yasayla konulmamıştır dolayısıyla yasayla da kaldırılamaz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören; Türk'üm, Doğruyum, Çalışkanım haykırışıyla başlayıp Ne mutlu Türküm diyene” ifadeleriyle biten öğrenci andımızın kaldırılması talebinin Türk Halkının talebi olmadığını belirterek andımızı kaldırmak isteyenlere şu soruları sordu “Neden gocundunuz? Andımızda sizi üzecek, sizi gerecek ne var? Türküm demekten sıkılıyor musunuz?”

Öğrenci Andı ile ilgili hukuki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek diyen Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, sözlerine şöyle devam etti:

TÜRKLÜK VE ATATÜRK’LE İLGİLİ HERŞEY BİZİM YOL HARİTAMIZDIR

“Eğer andımızla ilgili bir çabadan bahsedilecekse bu çabanın başat ismi Türk Eğitim-Sen’dir. Türklükle ve Atatürk’le ilgili herşey bizim yol haritamızdır. Yol haritamızın tuğlalarıdır. Andımız 1933 yılından beri okutuluyor 2013 yılında ise çözüm süreciyle beraber kaldırıldı. Aslında andımızın kaldırılması temel olarak PKK’lı Öcalan’ın talebiydi. Çözüm sürecinde bizim önümüze koyduğu acı reçetelerden bir tanesidir andımız. ABD merkezli Kuzey Amerika Ulusal Kürt Kongresi isimli bir kuruluşun 20 yıllık toplantı tutanakları eğer incelenecek olursa bize ipuçlarını veriyor. ABD merkezli Kuzey Amerika Ulusal Kürt Kongresi yaptığı toplantıda şu kararın altına imza atıyor ve “Türkiye’de Kemalist rejim yıkılmadan bağımsızlık kazanamayız. Bu nedenle Kemalist hareketi yok etmek için bilimsel projeler başlattık amacımıza ulaşmak için İslami Cemaat ve organizasyonlarla işbirliği yapıyoruz” diyor. Dolayısıyla bu talep Türk Halkının talebi değildir. Bugün tek tek okullara gidin, öğrencilere gidin, halka gidin “andımızın okunmasını ister misiniz” dediğimizde “Evet istiyoruz” diyorlar. Niye? Yaklaşık 85 yıldır okutulan andımız Türk Milletiyle özdeşleşmiştir.

TÜRKÜM DEMEKTEN SIKILIYOR MUSUNUZ?

Şimdi andımızı kaldıranlara soruyorum; Neden gocundunuz? Andımızda sizi üzecek, sizi gerecek ne var? Türküm demekten sıkılıyor musunuz? Kaldı ki Türklük anayasamıza göre ırkçı bir şey ifade etmiyor.  Türklüğün ırkçı bir anlamı yok. Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk’tür deniyor. Türkiye Cumhuriyetini kuran pek çok halkımız var. Ama siz bunu ırkçı bir merkeze çekip bu ülkeyi bölmek adına, bu ülkeden Türk adını yok etmek adına, Türkçeyi yok etmek adına, Atatürk’ü yok etmek adına böyle bir çaba içerisinde girerseniz inanın size oy veren insanlar bile tepkisini gösterir. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi Danıştay 8. Dairesi bombanın pimini çekmiştir ortaya bırakmıştır. Artık kimin elinde patlayacağını siyaset düşünmelidir. Dolayısıyla bugün Türkiye’yi yöneten siyaset bana göre bu noktada sınıfta kalmıştır. Bunu düşünmek zorundadır.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANMADI

Bu karar Danıştay 8. Dairesinden topluma sızdırıldı şuanda gerekçeli karar açıklanmış değil. Gerekçeli karar açıklandıktan sonra Türk Eğitim-Sen, Genel Merkezden de aldığımız bilgiye göre bunun mücadelesini verecektir. Türk Eğitim-Sen, Türk çocuğu ve Türk öğretmeni daha pes etmedi. Daha yapacaklarımız ve bu konuda söyleyecek sözlerimiz var. Onun için biz şuanda Danıştay 8. Dairesinin gerekçeli kararını bekliyoruz. Gerekçeli karardan sonrada tekrar yeni eylem planlarımızı açıklayacağız. Biz andımızı söylemeye devam edeceğiz.

ANDIMIZ YASAYLA KONMADI YASAYLA KALDIRILAMAZ

Biz andımızda adı geçen; “Türküm, doğruyum, çalışkanım. Yasam, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir. Ülküm yükselmek, ileri gitmektir. Varlığım Türk varlığına armağan olsun. Ey bu günümüzü sağlayan, Ulu Atatürk: açtığın yolda, kurduğun ülküde, gösterdiğin amaçta hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim. Ne mutlu Türküm diyene.” İfadelerinin takipçileriyiz. Bunların anlamlarının kazandırılması noktasında da bunların gönüllü savaşçılarıyız. Bu yüzden şunu da ifade etmek isterim; Andımız yasayla konulmamıştır dolayısıyla yasayla da kaldırılamaz. Andımız her zaman Türk öğretmeninin gönlünde yaşayacaktır. Bütün okul bahçelerinde, sınıflarda okutana kadar mücadelemiz sürecektir. Ayrıca birer paket kına aldım “andımız kaldırılsın” diyen sendikalara gerekçeli karar açıklandığı zaman Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi olarak göndereceğimi beyan ediyorum. Posta yoluyla göndereceğim kınaları beklesinler.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi