İLKSAN (İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı) Çaycuma Temsilciliği için aday olan Eğitim Sen üyesi Zeki Saim Oral, “3 Nisan 2021 Cumartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında Çaycuma Oktay Olcay Yurtbay Anadolu Lisesinde sandığa giderek oyumuzu kullanalım. Sandığımıza hep birlikte sahip çıkalım. Demokratik bir İLKSAN için katılalım, değiştirelim” dedi.

Oral, açıklamasında şunları söyledi:

“İlkokul öğretmenlerinin sağlık ve sosyal gereksinimlerini karşılamak ve yardımlaşma amacı ile kurulmuş olan İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) siyasal vesayetiyle yönetilmektedir. Yedi kişilik yönetim kurulunun dördü, üç kişilik denetleme kurulunun ikisinin MEB tarafından belirlenmesi, siyasi iradenin İLKSAN’ın yönetiminde mutlak anlamda çoğunluk olması doğru değildir.

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri ile Denetleme Kurulu üyelerinin aldıkları maaşlar, üyelerine yönelik dayanışma ve sosyal yardım amacıyla kurulmuş bir sandıkta olmaması gerektiği kadar yüksektir. İLKSAN Yönetim Kurulu başkanının maaşı brüt asgari ücretin 7 katı, İLKSAN Yönetim Kurulu üyelerinin maaşı brüt asgari ücretin 5 katı, İLKSAN Denetleme Kurulu üyelerinin maaşı brüt asgari ücretin 3 katıdır. Bu ücretlere yolluklar, yevmiyeler ve huzur hakkı dahil değildir. İLKSAN’da yıllardır hep aynı zihniyet yönetimde olduğundan, zaman zaman yöneticiler değişse de, bürokratik yönetim zihniyeti değişmemektedir. Bunun için öncelikle İLKSAN’ın kuruluş amacına yönelik olarak demokratik, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışına ihtiyaç vardır. İLKSAN’da en büyük sorun zorunlu üyelik ve MEB vesayetidir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi