Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, yaptığı açıklamada, “Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyet’imizin 97’nci kuruluş yıldönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız” dedi.

Alan açıklamasında, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, vatanımızın işgallerden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla hedefine ulaşmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Eşitlik ve hürriyet temeline dayanan Cumhuriyetimiz, çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir istiklal mücadelesinin sonucudur. Türkiye Cumhuriyet’i, halkın destansı fedakârlıkları, savaş meydanlarında sergilenen eşsiz kahramanlıkları ile kurulmuş ve sonsuza kadar yaşamayı hak etmiştir.

Cumhuriyet; her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Türk Milleti’nin özünde var olan birlik ve beraberliğin, muassır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir. Bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi