Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tutulmaz mesajında, “İçinde yaşadığımız toplumun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireylerin yaşantılarında karşılaştıkları güçlükler, yaşadıkları sorunlar, yalnızca engellilerin ve ailelerinin değil hepimizin yakından ilgilenmesi ve önem verilmesi gereken toplumsal bir sorundur” diyerek şunları söyledi:

“Toplumu meydana getiren bireylerin temel hak ve özgürlüklerden olabildiğince ve eşit bir şekilde yararlanıyor olması ülkelerin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde önemli sayılan göstergelerden olduğu gibi çağdaş ve gelişmiş toplum olmakta, engelli bireylere sağlanan haklar ve yaşamlarını kolaylaştıracak, hayata geçirilmiş kapsayıcı düzenleme ve uygulamalarla da yakından ilgilidir.

Engelli bireylerin sorunlarına çözüm üretmek, geleceğe güvenle bakmalarını hissettirmek, sağlamak, onlara karşı duyarlı olmak, topluma tam anlamıyla kazandırılmaları için çaba göstermek, toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmalarını temin etmek, sağlık, eğitim, iş ve benzeri hizmetlerden faydalanmalarını sağlamak bizlerin ortak görev ve sorumluluğudur.

Devletimiz sosyal devlet anlayışı ile hareket ederek, yaşamın çeşitli alanlarında engelli bireylerimizin gereksinimlerini dikkatle izleyerek ihtiyaç ve beklentilerine yönelik memnuniyet verici çeşitli tedbir ve uygulamaları her geçen gün hayata geçirmektedir.

İnsanı hayata bağlayan, yaşama sıkı sıkıya sarılmayı sağlayan, azim ve güç veren en önemli duygu sevgi ve paylaşmaktır.

Engelli bireylere ve ailelerine sahip çıkmak, sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla yaklaşmak, duyarlı olmak, güzel ve bir o kadar da anlamlıdır. Onların mutluluğu hepimizin mutluluğudur. Unutmayalım ki her sağlıklı birey bir engelli adayıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftası’nın farkındalık yaratacağına, toplumsal bilincin artmasına vesile olacağına içtenlikle inanıyor, tüm engelli bireylerimize aileleri ile birlikte huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi