Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tüm önlemlere rağmen kent merkezindeki insan yoğunluğu azalmıyor.

Koronavirüs salgınına karşı devlet birçok önlem almasına rağmen insanlar halen sokağa çıkma alışkanlıklarından vazgeçmedi veya geçemedi. Vatandaşlar özellikle bankalara, belediyeye olan ödemeleri, PTT işlemleri, market alışverişleri gibi nedenlerle çarşı merkezlerine inmek zorunda kalıyorlar. Ama bunun yanında işi olmadığı halde can sıkıntısı nedeniyle çarşı merkezine inenler görülüyor. Alınan tüm tedbirler bir noktada eksik kalmış oluyor. Otoparklar kapatıldı, pazaryerleri kapatıldı, Gazipaşa Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Ama gelinen noktada ne insan yoğunluğu nede araç trafiğinde azalma görülmedi.

Koronavirüs salgınına karşı devlet önlemler alarak, 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarını yasakladı. İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması, temel ihtiyaçlarının karşılanması için Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu. Devlet vatandaşın evine kadar zorunlu ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu nedenle “Evde kal sağlıklı kal” diyoruz. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi