Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Salgın hastalık nedeniyle yaklaşık 2 yıldır çocuklarımız yüz yüze eğitimden uzak kaldı. Önümüzdeki süreçte okullarımızın gerekli tedbirleri alarak açılacağı yetkililer tarafından açıklanmıştır” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Okulların açılması ve eğitim ve öğretimin bir daha kesintiye uğramaması için hepimize önemli görevler düşmektedir” diyerek şunları söyledi:

“Öncelikle okul yöneticilerimiz gerekli tedbirleri hızla almalı, Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin güvenle ders yapabilecekleri ortam sağlanmalıdır.Okul Öğrenci servisleri araçlarda gerekli tedbirleri almalı. Tedbir alamayan servisler sefere çıkarılmamalıdır.Okul kantinleri gerekli hijyen koşulları sağlanarak açılmalıdır.

Öğrenci velilerimiz alınan tedbirleri dikkatle izlemeli eksikler ilgili yerlere iletilmelidir.

Öğrenci velilerimiz çocuklarımızı salgına karşı en iyi şekilde hazırlamalı ve takip etmelidir.

ZONGULDAK ESNAFINA ÇAĞRI !

İlimizde Öğrencilere giysi ve kırtasiye satan esnafımız içinde bulunduğumuz ekonomik süreç dikkate alarak fahiş fiyat uygulamamalıdır.Kırtasiyeler özellikle küçük çocukların sağlığını tehlikeye atacak zararlı ürünleri satmamalıdır. Bu konuda anne ve babalara büyük görev düşmektedir.

Okul Yöneticileri aileleri zora sokacak giysi kırtasiye taleplerinde bulunmamalıdır.Tüketicilerimiz velilerimiz mutlaka piyasa araştırması yaparak sağlıklı ve güvenli ürünler satın almalıdır.Alınan ürünlerin mutlaka fişi veya faturası alınmalıdır.Biz Tüketici Derneği olarak bu konuların takipçisi olacağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi