Zonguldak İl Genel Meclisinin Ekim ayı birinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile birlikte daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından gündemin 3 maddesinde yer alan Mülkiyeti İdareye ait okulların 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu gereğince eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılması ve her türlü sorumluluğun Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olması koşuluyla İlimiz Merkez, Kilimli, Kozlu, Çaycuma, Ereğli ve Devrek İlçelerinde bulunan taşınmazların, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesi hususunun görüşüldü.

Gündem maddesi hakkında Özel İdare Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu il genel meclisi üyelerine bilgi aktarırken, “Mülkiyeti bize ait olan okulların Milli Eğitim Müdürlüğüne devri gerekiyor. Okulların rayiç bedelleri ve diğer sorumluluklar Milli Eğitime ait olacak” dedi.

Ardından gündem maddesi hakkında AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Rıfkı Gültekin, CHP İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de görüşlerini bildirmesinin ardından gündem maddesi görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

Gündem maddesinin komisyonlarda görüşülmesinin ardından olumlu görüş verilirse, okullar İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilecek. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi