Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kantini bulunan Okul Müdürleri ve Kantin işletmecilerinin katılı ile toplantı yapıldı.
Zonguldak Öğretmen evinde yapılan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, müdür yardımcıları ile okul müdürleri ve kantin işletmecileri katıldı.
Okul kantinlerinde satılacak gıdalar, gıda güvenilirliği ve hijyen şartları bakımından denetim, periyodik izleme ve değerlendirme, satılan ürünlerde uygulanan fiyat tarifeleri, kantin işletmecilerine verilecek eğitimlere değinerek kantin işletmecileri ve Okul Müdürlerinin katıldığı bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında İl Millî Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Öğrencilerimizin sağlığı her şeyin üzerindedir, onların sağlıklı beslenmesi, okul kantinlerinde satılan gıdaların hazırlanma, saklama ve sunum aşamalarında sağlık koşullarına uygun olması hijyen açısından önem arz etmektedir.Bu kapsamda okullarımıza ilgili komisyonlarımız ziyaretler yaparak etkin rehberlik ve izleme yapacaklardır” dedi.
Toplantı, İş Sağlığı ve  Güvenliği Uzmanı Tanju Ertan’ın  okul kantinleri ve kantinlerde uygulanacak talimat ve tebliğleri içeren  bilgilendirme sunumunun ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi