Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Öğretmenler günü nedeniyle bir açıklama yaparak, “Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde dile getirilen ancak daha sonra unutulan “öğretmenlik” mesleğinde birçok sorun bulunmaktadır” dedi.

Erol açıklamasında, “Öğretmenlerimizin yaşadıkları sorunlar genel olarak mali haklar, sosyal haklar, çalışma koşulları ve diğer sorunlar şeklinde kategorize edilebilir” diyerek şunları söyledi:

“Öğretmenler arasında ayrımcılığa neden olan sözleşmeli öğretmenlik, ücretli öğretmenlik ve kadrosuz öğretmenler sorunu da acil çözülmesi gereken sorunlar arasındadır. Bunlarla birlikte öğretmenlerin yaşadığı ve çözülmesi gereken en önemli sorun ise temel rolü nesil inşa etmek olan öğretmenlerin toplumda görmesi gereken değer ve saygınlığın yeterli düzeyden çok uzak olmasıdır.

Türkiye’de öğretmenlere ödenen ücret OECD ülkelerine göre çok düşük seviyededir. Öğretmenlerin çalışma koşulları iyileştirilmeli ve öğretmenlerin maaşları artırılmalıdır. Aylık karşılığı ders yükü konusunda yeni bir düzenleme yapılmalı; bu kapsamda aylık karşılığı ders yükü tüm öğretmenler açısından eşitlenmelidir.  Öğretmenlik profesyonel bir meslek olarak değerlendirilmeli ve mesleki standartlara kavuşturulmalıdır.

Eğitim çalışanlarına yönelik olarak; eğitim ve öğretim hizmeti sunumu esnasında veya verilen eğitim ve öğretim hizmetinden kaynaklanan nedenlerle cebir, şiddet veya tehdit kullanan kişilere karşı caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Öğretmen atamaları KPSS puan üstünlüğüne göre yapılmalıdır. Mülakat uygulamasına derhal son verilmelidir.

Öğretmenlerin iyi yetiştirilmesi için ilgili kurumlar arasında işbirliği sağlanmalıdır MEB, YÖK ve eğitim fakültelerinin işbirliği içinde çalışmasını sağlayacak bir yapı oluşturulmalıdır. Objektif ölçütlere göre belirlenen, öğretmenlerle sürekli aynı çalışma ortamında olan okul müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün de dâhil olacağı bir ödül sistemi kurulmalıdır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi