Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, kısmen açılan eğitim-öğretim döneminde öğretmenlere aşı yapılmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirtti.

2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitimin başlamasını değerlendiren Aşkar, “Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz ve ilkokullarımızın açılmış olması gelecek adına bizi hem umutlandırmış, hem de sevindirmiştir” dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, açıklamasına şöyle devam etti:

EKSİK BİRARAYA GELME OLDU

“Yaklaşık bir yıldır öğrencilerimiz okullarından, öğretmenlerimiz öğrencilerinden uzak kalmıştı. Normalleşme yönünde ilk adımın bu hafta itibari ile atılması ile beraber en azından tam olmasa da okullarda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bir araya gelme imkanı buldu ama bildiğiniz gibi bu bir eksik bir araya gelme oldu. Zira baktığımız zaman sadece köy okullarımız bunun yanında orta kısmında 8. Sınıflarımız, liselerde 12. Sınıflarımız yani sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz ve ilkokullarımızın açılmış olması gelecek adına bizi hem umutlandırmış, hem de sevindirmiştir. Temennimiz odur ki, sürecin normalleşmesi bir yıl devam eden bu süreç sonrasında tamamen sona ermesi ile beraber öğrencilerimizle okullarımızın tamamen birleşmesi, bütünleşmesi ve bir yıl süre zarfında yüz yüze eğitimden mahrum kalan öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin eğitim açığının giderilmesi noktasında  daha planlı, programlı şekilde çalışarak bu süreci en az zararla atlatması olacaktır.

ÖĞRETMENLERİN AŞILANMASINDA GEÇ KALINDI

Tabi olaya bir diğer yönden baktığımızda Pandemi noktasında olumlu gelişmelerin olması sevindirici ve mutluluk verici aşılama çalışmalarının başlaması ve Türkiye’nin pek çok Avrupa ülkesinden çok daha hızlı bir şekilde aşılamayı sürdürmüş olması da  önemli ama eleştirel manada baktığımızda da özellikle okulları açmaya hazırlandığımız, kısmen de açtığımız bir dönemde öğretmenlerimizin aşılanmasının yapılmamasının da büyük bir eksiklik olduğunu ve geç kalınmış olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Henüz köy okullarından başlandı, merkezdeki okullarımıza gelecek, ondan sonra ikinci aşılama yapılacak ve ikinci aşılamanın ardından  belirli süre sonra aşının koruyuculuğunun ortaya çıkacağını düşündüğünüz zaman özellikle hükümet ve bakanlık noktasında öğretmenlerin aşılanmasında çok geç kalındığını ve bu geç kalınmanın inşallah olumsuz sonuçları olmaz ve öğretmen, öğrenci buluşması engellenmez diye düşünüyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi